Mainos
Mainos

Alaisiaan huonosti kohdellut apulaispoliisipäällikkö ei saanut varoitusta

Alaistensa huonosta kohtelusta tuomittu apulaispoliisipäällikkö ei saanut varoitusta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Reijo Tapio Lakanen tuomittiin aiemmin Vantaan käräjäoikeudessa sakkoihin huolimattomuudesta tehdystä työturvallisuusrikoksesta, tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kahdesta vammantuottamuksesta.

Poliisi käynnisti tuomion jälkeen virkamiesoikeudellisen menettelyn, jossa selvitettiin tekojen vaikutusta tämän edellytyksiin jatkaa tehtävässään. Poliisilaitos ei katsonut olevan perustetta kirjallisen varoituksen antamiselle, mutta se antoi tälle kuitenkin työnjohdollisen huomautuksen.

Poliisilaitoksen mukaan työyhteisön ylikuormitus ja kiiretilanne on heijastunut myös apulaispoliisipäällikön kykyyn toimia tilanteessa oikealla tavalla. Työpaikalla oli myös huono työilmapiiri, jonka ei katsottu olevan yksinomaan apulaispoliisipäällikön toimista johtuvaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme