Mainos
Mainos

”Älämölö” aiheutti rajun rappuriidan: Naapuri löi miestä miekalla, vaimo haki paistinpannun

Vantaan käräjäoikeus on antanut tuomion naapurikiistasta, joka kärjistyi rappukäytävässä tapahtuneeseen miekan iskuun.

Rikos tapahtui Vantaalla viime vuoden heinäkuun lopulla. Tapahtumavyyhti alkoi, kun vantaalaismies kertoi naapurissa asuneen 32-vuotiaan miehen pitäneen asunnossa ”älämölöä” koko päivän. Lopulta miehen puoliso ja kolmas naapuri päättivät soittaa poliisit paikalle. Mies siirtyi rappukäytävään soittamaan puhelua, jolloin mekastava naapuri tuli asunnostaan ulos miekka kädessään. Mies ihmetteli, miksi naapurilla piteli miekkaa ja käski hänen viedä se pois. Naapuri kuitenkin hyökkäsi miehen päälle ja iski miekalla tätä reiteen.

Uhri yritti tarttua miekan terästä kiinni, jolloin hänen vaimonsa saapui paikalle. Uhri pyysi vaimoaan hakemaan paistinpannun ja lyömään sillä miekalla iskenyttä naapuriaan. Vaimo iski kuitenkin pannulla vahingossa miestänsä.

Tämän jälkeen mies pyysi vaimoa antamaan paistinpannun ja löi sillä kerran miekan kanssa hyökännyttä naapuria. Tämän seurauksena miekka putosi naapurin kädestä ja mies sai työnnettyä naapurin takaisin asuntoonsa. Varmistukseksi siitä, että naapuri pysyi asunnossa poliisien tuloon asti, mies istui naapurin oven eteen.

Iskusta kipeät vammat

Miekan iskun uhriksi joutunut mies kertoi kokeneensa olleensa vaarassa. Hyökkäyksestä hänelle aiheutui noin 6 -senttinen haava oikeaan reiteen ja 8-senttinen haava oikeaan kämmeneen. Lisäksi etusormeen ja peukalon tyveen tuli pienet haavat. Uhrin mukaan vammat olivat kipeät monta viikkoa ja oikean käden vammasta on yhä haittaa.

"Vein miekkaa roskikseen"

Naapuri kertoi miekkansa olevan alumiinista tehty jäljitelmä. Ennen riitatilannetta hän kertoi rikkoneen miekalla asuntoa ja huonekaluja, jolloin miekka oli mennyt rikki. Hän lähti viemään sitä roskikseen, jolloin uhri oli rappukäytävässä. Naapuri kertoi, ettei tiennyt miehen olevan siellä ja hänen mukaansa mies oli heti käynyt kimppuun ja yrittänyt viedä miekan. Häntä ärsytti miehen menettely, koska tällä ei ollut mitään oikeutta viedä miekkaa hänen kädestään.

Naapuri kiisti tahallisen väkivallanteon. Hänen mukaansa miekka osui uhria reiteen, mutta se ei ollut tahallista. Välikohtauksen jälkeen hän oli yrittänyt paeta asuntonsa ikkunasta, koska pelkäsi, että uhri kuolee verenhukkaan.

Oikeus: Miekan roskiin vienti ei uskottavaa

Vantaan käräjäoikeuden mukaan ei ole lainkaan uskottavaa, että naapuri olisi ollut viemässä miekkaa roskikseen. Hän oli jatkanut miekasta taistelua, vaikka oli uhri oli vuotanut paljon verta ja hän pelkäsi tämän kuolevan verenhukkaan.

Oikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänen maksettavakseen määrättiin uhrille kivusta, särystä, tilapäisestä haitasta sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta yli 5600 euroa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme