Mainos
Mainos

Albertti-pojan piilottelusta epäilty mies oli nuorena uimarilupaus

Yli vuoden kadoksissa ollut Albertti -poika löytyi viime viikon lauantaina Tampereen Näsijärven rannalta vuokramökistä. 4-vuotias poika oli 41-vuotiaan naisen ja 29-vuotiaan miehen hoteissa. Kaksikon taustalta löytyy useita rötöksiä.

Poliisin mukaan nainen kuuluu Albertin isän, poikkeuksellisesta ihmiskauppatapauksesta yli viiden vuoden vankeusrangaistukseen tuomitun Leif Lassi Rikhard Grönforsin lähipiiriin. Ilta-Sanomien tietojen mukaan nainen on Grönforsin entinen puoliso.

– Emme vahvista tarkempia suhdeyhteyksiä tässä vaiheessa tutkintaa. Ainoastaan voin sanoa sen, että nainen kuuluu lapsen isän lähipiiriin, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pasi Nieminen kertoo MTV Uutisille.

Viilasi luottokorttia, laskut jäi maksamatta

41-vuotiaan naisen menneisyydestä löytyy muun muassa törkeä maksuvälinepetos ja varkaus vuosilta 2003 ja 2004.

Nainen oli viilannut kahden kuukauden aikana luottokorttia yli 10 000 euron arvosta ja jättänyt luottokorttilaskut maksamatta. Syyttäjän mukaan luottokortti oli saatu väärin perustein, sillä nainen ei työskennellyt perhepäivähoitajana, kuten oli korttihakemuksessa ilmoittanut. 

Luottokorttiin oli asennettu kuukauden enimmäisluottorajaksi 1000 euroa, mutta nainen oli maksanut sillä yli 9000 euron ostokset. Syyttäjä piti rikosta törkeänä, sillä nainen oli käyttänyt luottokorttia jopa useita kertoja samana päivänä.

Nainen kiisti syytökset. Hänellä ei ollut aikomusta jättää luottokorttilaskua maksamatta ja oli kertonut perhepäivähoitajan työnsä peruuntuneen.

Vuonna 2004 nainen oli toisen henkilön kanssa anastanut miehen asunnosta tietokoneen, television sekä 20 videokasettia yhteensä 2600 euron edestä. Toinen henkilö oli harhauttanut miestä sillä aikaa, kun nainen oli kantanut tavarat asunnosta ulkona olleeseen autoon. Nainen kertoi kyseessä olleen kaupanteko, ja kiisti varkauden.

Nainen tuomittiin rikoksista 7 kuukaudeksi ja 20 päiväksi vankeuteen sekä tuhansien eurojen vahingonkorvauksiin.

Piilottelusta epäilty oli uimarilupaus

MTV Uutisten tietojen mukaan Albertin piilottelusta epäilty 29-vuotias mies oli nuorempana lahjakas uimari. Vuonna 2004 hän saavutti nuorten uinneissa jopa SM-hopeaa. Uintiseuran sivuilla miehen viimeisimmät uintitiedot ovat vuodelta 2005.

Menestyksekkäiden uintivuosien jälkeen mies on syyllistynyt useisiin rikoksiin, muun muassa varkauksiin ja pahoinpitelyihin.

Lokakuussa 2008 mies oli pahoinpidellyt kaverinsa kanssa miehen. Uhrin mukaan pojat olivat alkaneet haastaa hänen kanssaan riitaa. Mies oli lyönyt uhria viinipullolla päälaelle, jonka jälkeen oli lyönyt tätä kasvoihin ja potkaissut ainakin kerran rintakehään. Toinen kavereista kuristi uhria voimakkaasti kaulasta.

Helmikuussa 2009 mies oli murtautunut kaverinsa kanssa Oulunkylän ala-asteelle ja kaksikko oli yrittänyt anastaa koululta tietokoneen keskusyksiköitä ja näyttöpäätteitä. Miehet olivat kuitenkin jääneet rysän päältä kiinni vartijan tullessa paikalle. Mies tuomittiin aiemmin tapahtuneesta pahoinpitelystä ja varkauden yrityksestä neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Tunkeutui asuntoon, uhrit sidottiin käsistä

Vain kaksi kuukautta tästä mies oli osallisena ryöstössä, jossa oli mukana hänen lisäkseen kolme henkilöä. Osa vastaajista oli vielä alaikäisiä.

Ryöstöporukka tunkeutui yksityisasuntoon, jossa asuvia oli uhattu ampuma-aseella. Mies oli kahden muun henkilö kanssa pakottanut asukkaat lattialle ja sitonut heidän kätensä. Hän oli pahoinpidellyt asukasta nyrkein ja potkimalla. Lisäksi mies oli lyönyt aseen perällä yhtä uhreista kasvoihin. Pahoinpitelystä oli aiheutunut uhreille särkyä ja masennusta.

Asunnolta oli viety muun muassa pelikonsoli, elektroniikkaa, lompakko, asunnon avain sekä lääkkeitä ja kahvia.

Mies kiisti väkivallan ja kertoi menneensä tuttujensa asuntoon pyytämään vain yösijaa. Hän kertoi oikeudessa, ettei tiennyt yhden miehen hallussa olleesta aseesta. Hän myönsi avunannon ryöstöön, mutta oikeus katsoi hänen toimintansa olleen avunantoa vakavampaa.

Mies tuomittiin ryöstöstä ja kotirauhan rikkomisesta vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi ryöstöporukka määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan tuhansien eurojen korvausvaatimukset.

Piilotteluun liittynyt myös muita?

Kaksikkoa epäillään Albertin tapauksessa törkeästä vapaudenriistosta ja Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi heidät keskiviikkona vangittavaksi. 

Poliisi epäilee, että Albertti-pojan piilotteluun on voinut olla kaksikon lisäksi olla myös muita osallisia. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme