Mainos
Mainos

Aleksi Valavuori sai sakot lievästä rahankeräysrikoksesta

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori on tuomittu sakkoihin lievästä rahankeräysrikoksesta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Oikeus langetti Valavuorelle viisi päiväsakkoa, mikä hänen tuloillaan on 280 euroa.

Kyse oli keräyksestä, jolla venezuelalainen hiihtäjä Adrian Solano järjestettiin mukaan Lahden MM-kisoihin tämän vuoden helmikuussa. Rahaa kerättiin kansainvälisen nettisivuston kautta.

Oikeus toteaa, että Valavuori ei ole toiminut hyötymistarkoituksessa eikä ole aiheuttanut teollaan vahinkoa. Siksi rikos on oikeuden mukaan vähäinen.

Vaikka rahankeräyksessä käytettiin kansainvälistä nettisivustoa ja lahjoituksia tuli myös ulkomailta, keräys pantiin käräjäoikeuden mukaan toimeen Suomessa. Valavuori on toteuttanut keräyksen Turusta käsin ja kehottanut suomen kielellä tekemään lahjoituksia. Siten teko kuuluu Suomen rahankeräyslain piiriin, katsoo käräjäoikeus.

Keräys oli oikeuden mukaan vastikkeeton rahankeräyslaissa tarkoitetulla tavalla. Vastikkeelliseksi sen olisi tehnyt esimerkiksi keräystä symbolisoiva pinssi tai muu merkki.

Keräys tuotti runsaat 4 000 euroa. Rahat käytettiin pääasiassa Adrian Solanon matka-, majoitus- ja ruokakuluihin.

Solano käännytettiin tammikuussa Pariisin lentokentältä, kun hän oli menossa Ruotsiin harjoittelemaan. Venezuelan hiihtoliitolla tai Solanolla itsellään ei olisi enää ollut varaa uusiin lentoihin, mutta Valavuoren aloittaman keräyksen turvin hän pääsi mukaan Lahden MM-kisoihin.

Solano osallistui Lahdessa kymmenen kilometrin karsintahiihtoon, mutta keskeytti sen. Kotimaassaan hän oli harjoitellut rullasuksilla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme