Mainos
Mainos

Alistajalehtorin tuomio koveni hovissa – paritti ja raiskasi teinityttöä

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä ihmiskaupasta tuomitun Kari Maurasen tuomio koveni hovioikeudessa, hovioikeuden lisäksi tuomitessa miehen käräjäoikeuden tuomitsemien rikosten lisäksi myös raiskauksesta.

Tuomion pituus korotettiin 11 vuoteen muun muassa rikosten lukumäärän, niiden vakavuuden ja miehen teoista ilmenevän syyllisyyden ja vahingollisuuden vuoksi. Lisäksi uhrille maksettavia korvauksia korotettiin.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen aiemmin 1.3.2011–12.1.2016 tehdyistä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, törkeästä ihmiskaupasta, pahoinpitelystä, alkoholirikoksesta, kahdesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä vankeuteen yhdeksäksi vuodeksi neljäksi kuukaudeksi. Käräjäoikeus oli muiden ohella hylännyt syytteen raiskauksesta.

Niin mies, syyttäjä kuin asianomistaja olivat valittaneet tuomiosta. Mies vaati osaa syytteistä hylättäväksi sekä maksettavaksi tuomittujen korvausten alentamista. Syyttäjä ja asianomistaja vaativat miestä tuomittavaksi myös raiskauksesta sekä rangaistuksen korottamista, minkä lisäksi asianomistaja vaati lisäksi kärsimyksestä ja ansionmenetyksestä tuomittujen korvausten korottamista.

Viranomaisia myös kritisoitiin tapauksen yhteydessä tapaukseen liittyvän ihmiskaupan ja seksipalveluiden myynnin käsittelystä.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot