Mainos
Mainos

Ampui konepistoolilla kohti poliiseja - miehelle yli yhdeksän vuoden tuomio

Konepistoolilla poliiseja kohti ampunut mies on tuomittu yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen muun muassa kahdesta murhan yrityksestä.

Helsingin hovioikeus katsoi tänään antamassaan tuomiossa käräjäoikeuden tavoin, että Tomi Kalevi Leino yritti tappaa kaksi poliisia ampumalla pienessä asunnossa heitä kohti konepistoolilla.

Leino vetosi valituksessaa hovioikeuteen siihen, että hän ei yrittänyt tappaa asuntoon tulleita poliiseja. Hovioikeus ei kuitenkaan pitänyt tätä uskottavana, sillä yksi luodeista osui poliisien suojakilpeen ja toinen seinään noin 120 sentin korkeuteen. Tämän lisäksi etäisyys ampujan ja poliisien välillä oli vain kolmesta neljään metriä.

Ampumistapaus tapahtui Helsingissä joulukuussa 2012.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot