Mainos
Mainos

Ampumisesta epäilty anasti aseensa lähipiiristä

Hyvinkään ampujaksi epäillyllä 18-vuotiaalla hyvinkääläisellä miehellä ei ollut lupia käyttämiinsä aseisiin. Keski-Uudenmaan poliisi kertoi aamupäivän tiedotustilaisuudessaan, että mies oli saanut aseet käyttöön ilmeisesti lähipiiristään.

Poliisin mukaan mies käytti välikohtauksessa todennäköisimmin kahta eri asetta. Molemmat olivat kiväärejä. Toinen oli 22-kaliiberinen pienoiskivääri ja toinen oli jämerämpi tavallinen kivääri, kaliiberiltaan 308. Isompikaliiberista kivääriä käytetään yleensä hirvien metsästyksessä.

Epäilty oli ottanut aseet poliisin mukaan luvatta lähipiiriinsä kuuluvalta henkilöltä. Aseita säilytettiin asianmukaisesti lukittuina.

Poliisi korostaa, että jopa satoja ihmisiä oli vaarassa ampumisen aikana.

– Tilanne on ollut hyvin vakava kaikille niille, jotka ovat olleet keskustassa, sillä on kyse järeäkaliiperisesta aseesta, jolla siellä on ammuttu, sanoi ylikomisario Timo Leppälä tiedotustilaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme