Mainos
Mainos

Andien hirviö, ABC-murhaaja, Peto - tällaisia sarjamurhaajia maailmalla on ollut

Ulkomailla on paljastunut toinen toistaan hirvittävämpiä murhasarjoja. Moni sarjamurhaaja on saanut tekotapojen tai -paikkojen perusteella lempinimiä. 

Luis Garavito - Kolumbia

140 uhria

"Pedoksi" kutsuttu kolumbialainen Luis Garavito on arvioiden mukaan vastuussa jopa 400 katulapsen kuolemasta. Garavito tunnusti 140 lapsen murhan, joista 138 löydettiin. Garavitoa pidetäänkin yhtenä historian pahamaineisimpana sarjamurhaajana. Garavito tuomittiin lukuisista murhista sekä raiskauksista vankeuteen vuonna 1999.  Garaviton tuomio oli vain 30 vuotta, mikä on Kolumbian rikoslain korkein tuomio. Hän kuitenkin sai tätäkin lyhyemmän tuomion, 22 vuotta, sillä Garavito oli yhteistyökykyinen poliisin kanssa. 56-vuotias Garavito voi vapautua hyvällä käytöksellä jopa ennen tätä. Oikeudenkäynnin aikana Luis Garavito kertoi tekojensa motiiviksi, että häntä oli lapsena seksuaalisesti hyväksikäytetty.

Pedro Lopéz - Kolumbia, Ecuador ja Peru

110-350 uhria

"Andien hirviöksi" kutsuttu Pedro Lopéz on tunnustanut 110 lapsen murhan, mutta joidenkin arvioiden mukaan hän voi olla vastuussa jopa 350 murhasta. Useat Lopézin uhrit olivat 8-12-vuotiaita tyttöjä. Tulvan myötä paljastunut valtava joukkohauta johti poliisit Lopézin jäljille. Lopéz tuomittiin 1960-1980-luvuilla tapahtuneista veriteoista psykiatriseen sairaalaan vuonna 1983. Mies kuitenkin vapautettiin vuonna 1998 hyvän käytöksen vuoksi ja tällä hetkellä hänen olinpaikastaan ei ole varmuutta.

Gary Ridgway - Yhdysvallat

49-71 uhria

Yhdysvaltainen Gary Ridgway tuomittiin 48 murhasta, mutta myöhemmin hän tunnusti veritekoja olleen liki kaksinkertainen määrä. Ridgway murhasi nuoria naisia ja tyttöjä Washingtonissa ja Californiassa 1980-1990-luvuilla. Monet hänen uhreistaan olivat prostituoituja. Ridgwayn viisi ensimmäistä surmateon uhria löydettiin Green River-joesta, joiden vuoksi Ridgway sai lempinimekseen ”Green Riverin tappaja”. Gary Ridgway murhasi uhrinsa kuristamalla ja hän jätti useat uhrinsa metsäalueille. Myöhemmin hän etsi piilottamiensa naisten ruumiit ja oli näiden kanssa sukupuoliyhteydessä.

Moses Sithole - Etelä-Afrikka

Yli 38 uhria

Vuonna 1964 syntynyttä Moses Sitholea kutsutaan myös ABC-murhaajaksi, sillä hän aloitti veritekonsa Atteridgevillestä, jatkoi surmatöitä Boksburgin kaupungissa, päättäen ne lopulta Cleavelandiin. Kaikki hänen uhreistaan oli naisia, jotka Sithole vei syrjäiselle alueelle, pahoinpiteli, raiskasi ja lopulta murhasi kuristaen naiset heidän omiin alusvaatteisiinsa. Surmatyön jälkeen Sithole kirjoitti ruumiiden päälle sanan ”bitch”. Sithole tunnusti yli 30 murhaa, joista jokaisesta hänet tuomittiin 50 vuodeksi vankeuteen. Hänen lopullista tuomiotaan lisäsi lukuisat raiskaustuomiot ja ryöstöt. Moses Sithole tuomittiin yhteensä huimaksi 2410 vuodeksi vankeuteen, mistä ehdotonta tuomiota ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen on 930 vuotta. 

Ted Bundy - Yhdysvallat

30-36 uhria

Ted Bundy on yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista sarjamurhaajista. Bundy murhasi vuosien 1973-1978 välillä useita nuoria naisia seitsemässä Yhdysvaltojen osavaltiossa. Bundya kuvailtiin miellyttäväksi ja hurmaavaksi persoonaksi, jonka vuoksi hänen oli helppo tutustua uhreihinsa. Hän murhasi naiset useimmiten tylpällä esineellä tai kuristamalla. Usein hän myös raiskasi uhrinsa. Surmateon jälkeen Bundy toisinaan vieraili murhaamiensa naisten luona ja häpäisi ruumiit seksuaalisesti. Kun Ted Bundy vihdoin pidätettiin, hän onnistui pakenemaan kahteen otteeseen oikeudenkäyntiensä aikana. Karkaamisen jälkeen Bundy raiskasi ja murhasi raa'asti kaksi nuorta opiskelijaa sekä 12-vuotiaan tytön. Muutaman kuukauden karkuretken jälkeen poliisi sai Bundyn vihdoin kiinni ja hänelle langetettiin kuolemantuomio. Ennen kuolemantuomion täytäntöönpanoa Ted Bundy avioitui oikeudenkäyntien välissä entisen työkaverinsa kanssa, joka myöhemmin synnytti parille lapsen. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme