Mainos
Mainos

"Annoin sille puukkoa" – järkyttävä katuryöstö tallentui valvontakameralle

23-vuotias mies oli viettämässä lokakuista iltaa ystäviensä kanssa, kun hän joutui raa'an katuryöstön uhriksi keskellä Helsingin keskustaa.

Nelihenkinen nuorisoporukka pahoinpiteli miehen tajuttomaksi ja vei tämän kännykän. Tapahtumat tallentaneesta valvontakameravideosta näkyy, kuinka sivulliset kävelevät ohi pahoinpitelyn aikana.

Tänään julki tulleen poliisin esitutkintamateriaalin mukaan uhri oli ystävineen kävelemässä Sanomatalon viertä kohti Kansalaistoria, kun alaikäisen näköinen poika tuli pummaamaan uhrilta tupakkaa. Sitä ei ollut tarjota, jolloin alkoi riita.

Poika kutsui paikalle muutaman kaverinsa ja 23-vuotias lähti juoksemaan karkuun. Joukko kuitenkin saavutti hänet Kiasman ja Postitalon välisillä portailla. Yksi nuorista esti uhrin kavereita, etteivät he päässeet auttamaan.

Pahoinpitely oli rajua: uhria potkittiin päähän, kuristettiin, hakattiin nyrkeillä ja iskettiin puukolla reiteen. Nuorisojoukko jatkoi pahoinpitelyä vielä senkin jälkeen, kun he olivat varastaneet uhrin matkapuhelimen.

Lopulta uhri menetti tajuntansa ja on mahdollista, että häntä puukotettiin vasta sen jälkeen.

Tekonsa jälkeen pahoinpitelijät lähtivät karkuun ja nousivat taksiin Museokadulla. Matka kuitenkin päättyi Eläintarhan Nesteelle, kun joukon nuorin oksensi taksiin. Porukka ei maksanut matkastaan tai oksennuksen siivouksesta, jolloin kuljettaja kutsui poliisit paikalle. Poliisit huomasivat nuorten sopivan ryöstöstä epäiltyjen tuntomerkkeihin.

Tänään juttua alettiin puida Helsingin käräjäoikeudessa rikosnimikkeellä törkeä ryöstö. Kolme syytettyä olivat tekohetkellä iältään 18-, 16- ja 15-vuotiaita. Heille kaikille vaaditaan ehdottomia vankeusrangaistuksia.

Neljäs mukana ollut oli alle 15-vuotias, joten hän ei ole teoistaan rikosoikeudellisessa vastuussa. Hänen epäillään olleen puukottaja, sillä todistajan ja yhden syytetyn mukaan alle 15-vuotias oli ollut tekopaikalla kädessään verinen veitsi ja sanonut "antaneensa sille puukkoa."

Poliisin kuulusteluissa porukan nuorin kiisti olleensa edes paikalla. 15-vuotias puolestaan kiisti pahoinpitelyn ja puhelimen varastamisen. Hän ei osannut selittää sitä, miksi uhrin puhelin löytyi hänen repustaan ja miksi hänen vaatteissaan oli uhrin verta.

18-vuotias myönsi potkaisseensa rapuilla makaavaa uhria kaksi kertaa päähän. Hän epäili tekonsa syyksi sekavaa mielentilaa.

16-vuotias kiistää osallistuneensa 23-vuotiaan pahoinpitelyyn, mutta myöntää tönäisseensä uhrin kaveria tapahtumapaikalla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme