Mainos
Mainos

Antonin salakuljetusjuttu keskusrikospoliisin pöydälle

Anton-pojan salakuljetusjutussa on tehty tutkintapyyntö keskusrikospoliisille. Sanomalehti Suomenmaan mukaan KRP:ssä ei ole ainakaan vielä aloitettu varsinaista tutkintaa, vaan asiaa selvitellään.

Tutkintapyyntö tuli Valtakunnansyyttäjänvirastosta valtionsyyttäjä Leena Metsäpellolta.

-Selvityspyyntö koskee suomalaisdiplomaatin toimintaa. Varmaan ensi viikolla ratkaistaan, että onko tässä syytä siltä osin tehdä tutkinta, rikosylikomisario Tero Haapala sanoo lehdessä.

KRP peilaa sitä, onko Antonin ja hänen isänsä Suomeen diplomaattiauton takakontissa tuonut konsuli rikkonut suomalaista tai venäläistä lainsäädäntöä tai diplomaatteja koskevia kansainvälisiä sopimuksia.

Venäjän mielestä konsuli on rikkonut maan lakeja sekä Wienin diplomaatti- ja konsulisuhteiden sopimusta.

Isä toi 5-vuotiaan Antonin Suomeen Pietarin-pääkonsulaatin työntekijän avustuksella viime kuussa. Isä ja poika olivat rajanylityksen ajan kätkeytyneenä auton tavaratilaan.

Rajavartiolaitos on epäillyt isää valtionrajarikoksesta ja konsulia avuannosta tähän. Konsuli on julistettu Venäjällä ei-toivotuksi henkilöksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme