Mainos
Mainos

Asema-aukion kuolemantapauksesta epäiltyä vaaditaan vangittavaksi

Poliisi on esittänyt 26-vuotiasta miestä vangittavaksi epäiltynä Asema-aukiolla tapahtuneesta kuolemantapauksesta.

Jesse Eppu Oskari Torniaisen vangitsemiskäsittely pidetään huomenna kello 9.30. Torniaista vaaditaan vangittavaksi epäiltynä törkeästä kuolemantuottamuksesta ja pahoinpitelystä.

Poliisin mukaan mies on Suomen vastarintaliikkeen aktiivijäsen. Torniaisella on raskas väkivaltarikostausta. Hänet on tuomittu muun muassa useista pahoinpitelyistä.


Kohahduttava pahoinpitely tapahtui 10. syyskuuta Helsingin Asema-aukiolla pidetyn Suomen vastarintaliikkeen mielenilmauksen yhteydessä.

Pahoinpitely tapahtui, kun vuonna 1988 syntynyt mies oli kävellyt mielenosoittajien ohi ja lyhyen sanailun jälkeen sylkäissyt vastarintaliikkeen jäsenen kohdalla maahan. Kun uhri oli jatkanut matkaansa, pahoinpitelystä epäilty Torniainen oli juossut noin kymmenen metrin päästä ja potkaissut uhria rintaan.


Mies kaatui maahan ja löi päänsä. Hän oli tapauksen johdosta sairaalassa vajaan viikon verran, jonka jälkeen hänet kotiutettiin 15. syyskuuta. Hänen vointinsa kuitenkin huononi jo samana iltana. Mies menehtyi perjantaina 16. syyskuuta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme