Mainos
Mainos

Asiakastiedon luottotietopalvelun laillisuus tutkitaan

Helsingin poliisi tutkii, onko Suomen Asiakastiedon ylläpitämä Omatieto.fi-verkkopalvelu lain mukainen. Maksullisessa palvelussa voi muun muassa tarkistaa omat luottotietonsa tai toisen henkilön luottotiedot.

Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Tutkintapyynnön palvelusta teki vuoden alussa tietosuojavaltuutetun toimisto. Tarkoitus on selvittää, syyllistyykö luottotietoja välittävä yritys henkilörekisteririkokseen.

Tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista kertoo, ettei syyttämispäätöstä asiassa ole tehty. Rangaistus henkilörekisteririkoksesta on sakkoja tai enintään vuoden vankeusrangaistus.

Omatieto.fi-palvelun ongelmat nousivat esille, kun Asiakastieto mainosti palvelua Metro-lehdessä viime viikolla. Mainoksissa kehotettiin kuluttajaa tarkistamaan luottotietonsa maksullisesti. Lain mukaan omien tietojen tarkistaminen kerran vuodessa on ilmaista.

Ilmainen tarkastusoikeus ei käy mainoksista ilmi.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme