Mainos
Mainos

Asianajaja Lampelalle syyte pahoinpitelyistä: "En kommentoi ikinä"

Tunnettu asianajaja Heikki Lampela joutuu oikeuteen vastaamaan rikossyytteisiin. Lampela sai maanantaina syytteet kahdesta pahoinpitelystä sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta tai vaihtoehtoisesti laittomasta uhkauksesta.

Toinen epäilty pahoinpitely sekä epäilty uhkailurikos tapahtuivat toukokuussa. Lampela riiteli tuolloin rajusti naisystävänsä kanssa huvilasaaressaan Espoon edustalla, mistä seurasi poliisitutkinta. Pahoinpitelysyytteistä toinen koskee tapahtumaa viime vuoden marraskuussa.

Syyttäjä Tapio Mäkinen ei avaa syytteiden sisältöä ennen oikeudenkäyntiä. Hän kuitenkin sanoo, että kokonaisuudessa on vain yksi epäilty ja yksi asianomistaja.  
Lampela sanoo STT:lle, ettei hän aio kommentoida asiaa ikinä. Hänen mukaansa välit naisystävään ovat kunnossa.

Asianajajaliitto voi langettaa seuraamuksia, jos juristin ammatissa toimiva tuomitaan rikoksesta. Lievimmillään seuraamus on huomautus ja ankarimmillaan erottaminen liitosta.  


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme