Mainos

Asianajaja: Ruususen kuvaus harmitonta - ei loukkaavaa

Pääministerille morsian kirjan kirjoittanut Susan Ruusunen on kiistänyt syytteen yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Syyttäjä Simo Kolehmainen vaatii Ruususelle ja kirjan kustantajalle sakkoja.Syyttäjä katsoo, että esittäminen ei ole ollut tarpeen yhteiskunnallisesti ja kirja ei ole voinut olla vaikuttamatta pääministerin asemaan.

Asianomistaja Matti Vanhanen vaatii ainoastaan kirjan kustantajalta Kari Ojalalta tuhannen euron korvausta.

- Tässä tulee huomioida asianomistajan vaatimukset, että Vanhanen ei vaadi rangaistusta Susan Ruususelta. Ruususen asianajaja Riitta Leppiniemi korosti salissa.

Syyttäjä katsoo, että esittäminen ei ole ollut tarpeen yhteiskunnallisesti ja kirja ei ole voinut olla vaikuttamatta pääministerin asemaan.

Syyttäjä vaatii, että Ruususen on menetettävä valtiolle rikoksella saamansa taloudellinen hyöty, 7000 euroa. Syytteen mukaan Ruusunen ja kirjan kustantaja ovat kirjassa esittäneet Matti Vanhasen yksityiselämästä tiedon, joka on aiheuttanut vahinkoa ja kärsimystä loukatuille sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Teosta puuttuu tahallisuus

Ruusunen vaatii, että syyte hylätään, silllä hänen teostaan puuttuu tahallisuus. Leppiniemen mukaan kirjaa on käsiteltävä kokonaisuutena, jossa on kuvattu kahden ihmisen kohtaamista, tutustumista ja suhteen etenemistä.

- Kuvaus on harmitonta ja hyväntahtoista, eikä ole omiaan aiheuttamaan kärsimystä.

- On erittäin tavallista, että suomalainen pariskunta saunoo, syö ja rakastelee lauantai-iltana, Leppiniemi sanoi salissa.

Ruusunen myöntää kirjoittaneensa tekstiä, sanelleensa sitä nauhalle ja hyväksyväneen julkaisun sisällön. Leppiniemi kuitenkin korosti, että Ruusunen ei ole itse päättänyt julkisen teoksen sisällöstä.

- Hän ei aluksi antanut tekstiviestejä kustantajalle, kaikkein intiimempejä tekstiviestiä hän ei ole koskaan antanut, Leppiniemi sanoi.

Ruusunen katsoo, että hänellä oli oikeus sananvapauteen ja omanelämänkerran kirjoittamiseen. Leppiniemen kertoi, että hän halusi kertoa oman näkemyksensä tapahtumista.

Ruusunen lisäsi, että hänen kirjassa saamansa nettohyöty on ollut 4270 euroa. Alunperin kustantaja oli tarjonnut kirjasta 30 000 palkkion.

Etukeno Oy:n Kari Ojalan syyttäjä vaatii korvaavan valtiolle 50 000 euroa, kymmenen euroa kustakin 5000:sta kirjasta. myös Ojala kiisti syytteen.

Lue kaikki uutiset oikeudenkäynnistä Artikkelit -sivuilta:

(MTV3)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot