Mainos
Mainos

Asianajaja: Turun puukottaja vaikeni kuultuaan tuomion – "Hän sanoi, ettei halua nyt sanoa mitään"

Turun puukotuksista elinkautiseen vankeuteen tuomittu Abderrahman Bouanane ei kommentoinut lankaan saamaansa tuomiota, kertoo terroriteosta tuomitun asianajaja Kaarle Gummerus MTV Uutisille.

Asianajaja oli heti tuomion julkitulon jälkeen yhteydessä päämieheensä.

– Kerroin hänelle lopputuloksen ja hyvin lyhyesti käräjäoikeuden perusteluja. Hän sanoi, ettei halua nyt sanoa mitään, vaan odottaa, että tulen häntä tapaamaan.

"Erilainen lopputulos kuin puolustus esitti"

Gummeruksen on tarkoitus tavata Bouanane tiistaina, jolloin kaksikko käy läpi tuomion perusteluja yksityiskohtaisemmin. Tuolloin asianajaja selvittää myös, mitä mieltä Bouanane on saamastaan tuomiosta sekä sen perusteluista.

– Keskustelemme, miten hän itse suhtautuu tuomioon ja miltä osin se on hänen mukaansa hyväksyttävissä, ja onko siinä joitain kohtia, mihin hän haluaa kiinnittää huomiota ja valittaa.

Asianajaja kertoo, ettei varsinaisesti yllättynyt päämiehensä saamasta tuomiosta. Gummeruksen mukaan tämänkaltaiseen lopputulokseen oli varauduttu.

– Sanotaan näin, että tämä oli erilainen lopputulos, kuin mitä puolustuksen puolesta on esitetty. Nyt kun käymme tuomion yksityiskohtaisesti läpi, niin arvioimme, olemmeko pettyneitä vai emme.

Puukottaja tuomittiin kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä elinkautiseen vankeuteen.

Puukottaja myönsi oikeusprosessin aikana teon tappoina ja tapon yrityksinä.

– Se johtopäätös tästä on tehtävissä, että syyttäjän näkemykset ovat hyvin pitkälti menneet läpi käräjäoikeudessa, Gummerus toteaa.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme