Mainos
Mainos

Asiantuntija: Auer-tuomiosta tuskin valitetaan – ”Oikeusrauhan kannalta parempi niin”

Rikosoikeuden professori Matti Tolvanen pitää hovioikeuden ratkaisua Ulvila-jutussa erittäin hyvin perusteltuna.

Vaasan hovioikeus päätti vapauttaa aiemmin tänään Anneli Auerin syytteestä miehensä murhaan.

– Niillä perusteluilla, jotka enemmistö on tuomioon kirjoittanut, niin kyllä hyvin loogisesti päädytään siihen lopputulokseen, että syyte hylätään, sanoo Tolvanen MTV Uutisille.

Tolvasen mukaan juttu kaatui syyttäjän puolelta ennen kaikkea näytön puutteeseen.

– Tuomiossa olennainen kohta on se, missä hovioikeus toteaa, että näin vakavassa rikosasiassa pitää tutkia kaikki mahdolliset tapahtumakulut ja tutkinnan on oltava kattava. Hovioikeuden johtopäätös on, että  syytteen kanssa vaihtoehtoisia tapahtumakulkuja ei ole riittävästi selvitetty.

Rikosoikeuden professorin mukaan syyttäjän juttu kaatuu viime kädessä siihen, että erityisesti tutkinnan alkuvaiheessa rikospaikka olisi pitänyt tutkia paremmin.

– Hovioikeus eräässä toisessa kohdassa nimenomaan toteaa, että tiettyjen toimien tekemättä jättäminen on ollut vakava puute ja tämä on kyllä aika paljon sanottu hovioikeudelta, pohtii Tolvanen.

Tolvanen arvioi, että syyttäjällä on huonot mahdollisuudet saada valituslupaa korkeimpaan oikeuteen.

 – Kun kysymys on pääosin vain näytöstä, niin kynnys valitusluvan saamiseen on kyllä merkittävän korkea. Oma käsitykseni on se, että parempi tämä olisi tähän lopettaa. Jos ajatellaan, että tapahtumasta on kuitenkin kohta jo yhdeksän vuotta, niin voisi olla ihan oikeusrauhankin kannalta parempi, jos hovioikeuden tuomio jäisi pysyväksi.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme