Mainos
Mainos

Asiantuntija: Rattijuopumus voi johtaa "somesoturin" potkuihin

Työoikeuden professori Seppo Koskinen sanoo, että rattijuopumus voisi johtaa majuri James Mashirin virkasuhteen irtisanomiseen tai jopa purkamiseen.

Irtisanottaessa virkasuhde päättyisi irtisanomisajan jälkeen, purkaminen päättäisi virkasuhteen heti.

Some-sotilaana tunnettu Mashiri kertoi tänään Twitterissä ajaneensa päihtyneenä kolarin, jonka toinen osapuoli on sairaalassa.

Mashiri luonnehtii törmäystä nokkakolariksi tai osittaiseksi sivutörmäykseksi. Mashiri sai itsekin törmäyksessä vammoja muun muassa kasvoihin ja rintakehään. Hän kertoo olleensa puhalluskokeen perusteella noin yhden promillen humalassa.

Mashiri ei osaa sanoa, miksi lähti humalassa auton rattiin.  

Koskinen huomauttaa, että lopullisia seurauksia on vielä vaikea arvioida. Hän kuitenkin lisää, että poliisien kohdalla rattijuopumusten virkaoikeudelliset seuraukset ovat olleet ankaria, usein myös irtisanomisia.  

Mashiri toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella osastoesiupseerina. Lisäksi hän muun muassa pitää turvallisuuspolitiikkaa käsittelevää blogia Imagessa ja osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme