Mainos
Mainos

Asiantuntijat nopeuttaisivat rikoksista tuomittujen karkottamista

Rikokseen syyllistyneen maahanmuuttajan karkottamista haluttaisiin nopeuttaa. STT:n haastattelemat Maahanmuuttoviraston ja Poliisihallituksen asiantuntijat kaipaavat mahdollisuutta ryhtyä nykyistä aiemmin karkottamispäätöksen täytäntöönpanoon.

Myös sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) totesi pari viikkoa sitten, että rikosperusteinen karkottaminen pitäisi voida panna täytäntöön heti tai nopeutetusti.

Poliisitarkastaja Mia Poutanen Poliisihallituksesta katsoo, että karkottamisprosessi on äärimmäisen pitkä. Se voi viedä kokonaisuudessaan helposti pari kolme vuotta, sillä päätöksistä valitetaan usein.

– Rikoksen perusteella karkotettavat tulisi pystyä karkottamaan nopeammin, Poutanen sanoo.

Karkottamista nykyistä nopeammin ehdotetaan kansalaisaloitteessa, joka on kerännyt vajaat 40 000 kannatusilmoitusta. Aloitteessa katsotaan myös, että vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset tulisi karkottaa vankeusrangaistuksen pituudesta riippumatta. Asiantuntijat eivät näe tarvetta muuttaa karkottamisedellytyksiä.

Laki rajaa nyt, että rikosten on oltava toistuvia tai enimmäisrangaistuksen rikoksesta vähintään vuosi vankeutta.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot