Mainos
Mainos

Askolassa illalla palanut koulu syttyi yöllä uudelleen: Epäillään tahallaan sytytetyksi – poliisi pyytää vihjeitä

Uudellamaalla Askolassa eilen palaneessa Monninkylän koulussa syttyi yön aikana uusi tulipalo.

Alun perin noin puoli yhdentoista aikaan illalla koulun toisessa kerroksessa havaittu palo saatiin rajattua yhteen tilaan.

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli ilmeisesti jäänyt kytemään vanhan pururakenteisen talon rakenteisiin ja syttyi yöllä uudelleen.

– Näissä on aina näitä murheita. Meillä oli täällä yksikkö valvomassa sitä yöllä, mutta ei näille voi mitään, päivystävä palomestari Antti Virtanen totesi STT:lle.

Virtasen mukaan uudelleen syttynyttä paloa sammutettiin noin pari tuntia ja jälkisammutustyöt jatkuvat yhä.

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi

Päivystävä palomestari Mika Siitonen kertoi STT:lle yöllä, että silminnäkijä oli nähnyt kahden nuoren poistuvan paikalta palon aikaan. Palomestari sanoi epäilevänsä kolmannen poistuneen huomaamatta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii Monninkylän koulun paloa tuhotyönä.

Poliisin alustavien tietojen perusteella palo on sytytetty muutamasta kohtaa. Palopaikalta on nähty poistuvan nuoria mopoilla ja kävellen. Poliisi pyytää paloon ja epäiltyihin tekijöihin liittyviä vihjeitä numeroon 0295 43 8729. 

Kunnanjohtaja Jouni Martikaisen mukaan noin kolmasosa koulusta tuhoutui palon seurauksena käyttökelvottomaksi.

Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut palossa. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme