Mainos
Mainos

Auer saapui Ulvila-oikeudenkäyntiin – vaatii julkista käsittelyä

Ulvilan murhaoikeudenkäynti alkaa tänään alusta.

Satakunnan käräjäoikeuden valmisteluistunnossa käsitellään kesän jälkeen alkavan pääkäsittelyn aikatauluja sekä oikeudenkäynnin salaamisvaatimuksia.

Aviomiehensä murhasta syytetty Anneli Auer halusi saapua oikeuteen henkilökohtaisesti, vaikkei häntä ollut siihen velvoitettukaan. Hänet kuljetettiin oikeustaloon takaovesta.

Hänet kuljetettiin Turun Saramäen vankilasta Poriin jo eilisiltana. Auerin asianajaja Juha Manner kommentoi alkavaa oikeudenkäyntiä salin edessä toimittajille. Auer aikoo vaatia julkista käsittelyä asiassaan.

– En minäkään julkisuudesta pidä, mutta eikö se kuulu asiaan oikeudenkäynneissä, Manner viittasi lakiin oikeudenkäynnin julkisuudesta ja oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä.

Paikalla on runsaasti mediaa. MTV3 seuraa oikeudenkäyntiä Porissa.

"Julkisuus rasittavaa, mutta välttämätöntä"

Salissa käsiteltiin ensimmäisenä oikeudenkäynnin julkisuutta. Sekä syyttäjä että Auerin nuorempien lasten edunvalvoja pyysivät oikeudenkäynnin laajaa salaamista.

– Asia tulee käsitellä kaikilla osin salaisesti, jotteivät jo olemassa olevat salassapitomääräykset mene rikki, kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama perusteli.

– Niin minun kuin Auerinkin kannalta varmaan rasittavinta on se julkisuus. Mutta se nyt kuuluu oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin perusteisiin, Juha Manner vastasi.

Mannerin mukaan tapauksesta mediassa annettu kuva on vääristynyt, pitkälti sen vuoksi, että osa asioista on päätynyt julkisuuteen ja osa ei.

– Kun annetaan jotakin tietoa ja jotakin ei anneta, niin ei ole ihme. Se on tietysti Anneli Auerin kannalta aika moinen kysymys. Osittainen julkisuus on kaikkein huonoin asia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme