Mainos
Mainos

Autiotalon kellarista löydettiin merimiessäkkiin sullottu ruumis – kaksi tuomittiin, mutta uhrin kuolisyy ei koskaan selvinnyt

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi eilen miehen hautarauhan rikkomisesta erikoisessa tapauksessa, jossa kuopiolaisen autiotalon kellarista löydettiin merimiessäkkiin sullottu puolialaston ruumis keväällä 2016. 

Vaikka oikeus on jo aiemmin tuominnut toisenkin miehen ruumiin asiattomasta käsittelystä, syytä vainajan kuolemalle ei ole koskaan saatu selville. 

Kun ruumis löydettiin toukokuussa 2016, poliisi otti kiinni vuonna 1966 syntyneen kuopiolaismiehen. Hänen epäiltiin tappaneen kellarista löytyneen miehen ja jättäneen ruumiin lojumaan viikkojen ajaksi.

Uhrista löydettiin nyrkiniskujen aiheuttamia vammoja. Ne eivät kuitenkaan olleet niin pahoja, että ne olisivat selittäneet kuoleman. Mitään muutakaan järkevää selitystä menehtymiselle ei löytynyt, ja oikeudessa tapposyyte kaatui näytön puutteeseen.

Käsittelivät ruumista "pahennusta herättävällä tavalla"

Mies oli kuitenkin myöntänyt laittaneensa ruumiin säkkiin ja kantaneensa sen purettavana olleen autiotalon kellariin – hänet tuomittiin hautarauhan rikkomisesta.

Saman myönsi nyt tuomion saanut, vuonna 1976 syntynyt mies.

Oikeus katsoi, että miehet olivat käsitelleet ruumista pahennusta herättävällä tavalla pakatessaan sen kaksinkerroin 100-litraiseen merimiessäkkiin ja kuljettamalla vähäpukeisen vainajan autiotaloon. 

Eilen tuomittu mies tuomittiin teosta 50 päiväsakkoon, joista jäi miehen tuloilla maksettavaa yhteensä 300 euroa. Aiemmin tuomittu mies sai maksettavakseen niin ikään 50 päiväsakkoa.

Eilen annettu tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme