Mainos
Mainos

Rattijuopon auto päin puuta Nilsiässä – apuun pysähtyneet pahoinpideltiin

Onnettomuuspaikalle pysähtyneet saivat illalla karun kohtelun Nilsiässä, kun ojaan ajanut seurue pahoinpiteli auttajat.

Rattijuopon ajama auto suistui tieltä Nilsiän Kangaslahdentiellä eilen kello 20:n jälkeen.

Auto oli ollut matkalla Kangaslahdentietä Palonurmen suunnasta Rautavaaran suuntaan, kun se Syväriläntien jälkeen kaarteessa ajautui ulos tieltä ja törmäsi lopulta puihin. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa.

– Kyllä auton ulosajo on ollut todella raju. Siinä on 50 metriä luisumajälkiä ja lopussa vielä penger, josta auto oli pompannut päin puuta, kertoo komisario Erkki Manninen Itä-Suomen poliisilaitokselta. 

Mannisen mukaan erikoista tilanteessa oli se, että onnettomuuteen joutuneet käyttäytyivät aggressiivisesti paikalle auttamaan pysähtyneitä kahta naista kohtaan.

– Onnettomuuteen joutuneet pääsivät ilmeisesti omin neuvoin autosta, löivät auttamaan tulleita naisia nyrkeillä ja yrittivät anastaa naisilta auton avaimet, Manninen kuvaa. 

Poliisi tutkii pahoinpitelyä erillisenä rikoksena. 

Kaikki autossa olleet saivat jonkinasteisia vammoja, ja ambulanssin tultua heidät kuljetettiin Kuopion yliopistolliseen keskussairaalaan. He ovat edelleen sairaalahoidossa. 

Tapahtumaa tutkitaan muun muassa törkeänä rattijuopumuksena, törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vammantuottamuksena ja pahoinpitelynä. Poliisin mukaan alkoholilla epäillään olleen yhteyttä tapahtuneeseen. 

Autoa kuljetti vuonna 1973 syntynyt mies. Kyydissä oli muun muassa auton omistaja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme