Mainos
Mainos

Autolla liikkunut naiskaksikko ryösteli öisiä kulkijoita

Kaksi 18-vuotiasta naista teki uudenvuoden yönä poikkeuksellisen rikossarjan. He liikkuivat autolla ja ryöstön uhriksi joutui useita henkilöitä.

Helsingin käräjäoikeus pui juttua ja päätti passittaa päätekijänä pidetyn 18-vuotiaan naisen mielentilatutkimukseen. Oikeus ottaa myöhemmin kantaa siihen oliko kyse ryöstöistä vai törkeistä ryöstöstä ja mikä oli kuljettajana toimineen naisen rooli, eli oliko hän tekijäkumppani vai avunantaja.

Tapahtumat oikeus katsoi selviksi.

Teot tapahtuivat 1. tammikuuta kello 01-2.50 Vantaalla ja Pohjois-Helsingissä. Syytettyjen lisäksi autossa oli kolmas nainen, jolla ei kuitenkaan ollut osuutta asiaan.

18-vuotias päätekijä oli ilmoittanut autossa ryöstävänsä jonkun. Käräjäoikeuden johtopäätösten mukaan mitään varsinaista ryöstösuunnitelmaa ei alussa kuitenkaan ollut, vaan päätekijä käski pysäyttää auton yksin liikkuneen 16-vuotiaan kohdalla.

Nainen kaatoi tytön takaapäin ja painoi tätä maahan. Uhrilta vietiin lompakosta vähäisen määrän rahaa.

Puukko kaulalle

Seuraava uhri oli 22-vuotias mies. Autosta hypännyt nainen kysyi tietä Tikkurilaan ja iski puukon kaulalle. Miehellä oli sata euroa rahaa ja 30 euron voiton sisältänyt raaputusarpa.

Autolla lähdettiin pakoon ja etsimään seuraavaa.

Kolmas uhri oli 51-vuotias mies, joka käveli Vanhaa Porvoontietä kohti kotiaan. Mies kertoi nuoren naisen juosseen viereen, ottaneen käsikynkkäotteen ja kysyneen missä hänen kotinsa on. Nainen nosti veitsen kurkulle ja vei lompakon, jossa oli satakunta euroa.

Neljäs jäi yritykseksi

Neljäs uhri oli 35-vuotias yöbussia odottanut mies. Nainen tuli metrin päähän ja oli ilmoittanut, että kyse oli ryöstöstä.

Mies kieltäytyi antamasta mitään, jolloin nainen uhkasi veitsellä ja vaati rahaa. Mies tarttui kahdella kädellä veitsikädestä ja painoi naisen lumihankeen. Ryöstäjä huusi suoraa huutoa, jolloin mies päästi naisen menemään. Mies oli ajatellut, että tilanne voisi näyttää hänen kannaltaan pahalta.

Poliisi pysäytti auton kello 3.20 ja otti tekijät kiinni.

Puhelimia ryöstöissä ei viety. Oikeudessa päätekijä nainen kertoi, että puhelin on jokaiselle tärkeä eikä hän siksi halunnut ottaa niitä.

Nainen ei oikeudessa osannut selittää miksi hän oli ryhtynyt tekoihin. Hän kertoi saavansa ideoita ja impulsiivisia ajatuksia. Rahasta hän ei kertomansa mukaan ollut kiinnostunut.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme