Mainos
Mainos

Autosta jätetty paleltui hengiltä – kahdelle tuomio

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut vuodeksi ehdolliseen vankeuteen avioparin, joka jätti tuttavamiehen autosta 30 asteen pakkaseen. Mies paleltui kuoliaaksi.

Tapaus sattui Vesannolla viime helmikuussa. Kolmikko oli ollut ravintolassa ja miehet olivat kovassa humalassa. Vuonna 1944 syntynyt mies häiriköi yöllä paluumatkalla autossa, jolloin hänen käskettiin olla hiljaa. Autoa ajanut, selvin päin ollut nainen pysäytti auton, ja mies poistui ajokista. Aviopari jatkoi matkaansa.

Autosta jäänyt oli kevyesti pukeutunut. Hän soitti hätäkeskukseen, mutta kertoi sijainnin väärin. Puhelimen perusteella hänet paikannettiin suurin piirtein, mutta poliisi ja pelastuslaitos eivät löytäneet häntä.

Seuraavana päivänä hänet tavattiin kuolleena erään talon pihasta.

Käräjäoikeuden mukaan pariskunta oli jättänyt miehen avuttomaan tilaan. Molemmat tuomittiin heitteillepanosta ja kuolemantuottamuksesta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme