Mainos
Mainos

Avomies yritti murhata nukkumassa olleen sairaanhoitajaopiskelijan

Mies iski nukkumassa ollutta puolisoaan niin voimakkaasti veitsellä, että siitä katkesi terä.

Syyttäjä vaatii avomiehelle vähintään seitsemän vuoden vankeustuomiota murhan yrityksestä. Teko tapahtui avoparin yhteisessä asunnossa Hämeenlinnassa maaliskuussa. Uhri oli opiskelemassa sairaanhoitajaksi.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan avomies on tahallaan yrittänyt tappaa sängyssä nukkumassa olleen naisen lyömällä veitsellä tätä lukuisia kertoja ylävartaloon, yläraajoihin ja pään alueelle. Päähän kohdistuneiden voimakkaiden iskujen seurauksena veitsen terä katkesi. Puukotuksesta naiselle aiheutui muun muassa veri- ja ilmarinta.

Haastehakemuksen mukaan murhan yritys on tehty erityisen raa´alla ja julmalla tavalla. Avomies on kohdistanut iskut vaaraa aavistamattomaan nukkumassa olleeseen, ja siten puolustuskyvyttömään uhriin.

– Uhrin oma käytös ei ole antanut aihetta ennalta-arvaamattomaan väkivaltaiseen hyökkäykseen. Lyöntien määrä ja voimakkuus osoittavat päättäväisyyttä ja määrätietoista surmaamispyrkimystä. Tekoa on pidettävä kokonaisuutta ajatellen törkeänä, haastehakemuksessa todetaan.

Juttua käsiteltiin keskiviikkona Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa Hämeenlinnassa. Syytetty määrättiin mielentilatutkimukseen, joten jutun käsittely jatkuu tutkimuksen valmistuttua.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot