Mainos
Mainos

Avovanki vei käyntiin jätetyn auton Mänttä-Vilppulan kaupungintalon pihalta

Käyntiin jätetty auto lähti perjantaina Mänttä-Vilppulasta varkaan matkaan.

MTV uutisten tavoittama vanhempi konstaapeli Raimo Pitkänen Sisä-Suomen poliisista kertoo, että auton vei kaupungintalon parkkipaikalta yli 40-vuotias avovanki.

Vilppulan avovankilasta kauppareissulla olleen avovangin luvaton ajelu jäi kuitenkin melko lyhyeksi, sillä autovarkaudesta ilmoitettiin hätäkeskukseen kello 13.54 ja poliisipartio otti miehen kiinni Juupajoella jo kello 14.18.

– Auton omistaja sai autonsa takaisin ja sen vienyt mies palautettiin avovankilaan. Rikoksena tässä on luvaton käyttö, joka on asianomistajarikos. Rikosilmoitusta asiasta ei ole kuitenkaan tehty, että olisiko omistaja sitten tyytynyt autonsa takaisin saamiseen. Se on sitten vankilan oma asia, että onko heillä tästä jotain seuraamuksia, Pitkänen sanoo.

Hänen mukaansa alueella on tapahtunut useita vastaavia rikoksia viime aikoina.

– Kyllä siinä kannattaisi olla lähituntumassa, jos autonsa käyntiin jättää. Tuollaisessa tilanteessa vakuutushan ei käsittääkseni maksa kyllä mitään.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme