Mainos

Baarissa riita biljardista - tarjoilija löi metalliputkella

Biljardinpeluusta alkanut riita äityi helsinkiläisbaarissa tappeluksi, jossa ravintolan työntekijä löi asiakasta metalliputkella päähän. Helsingin käräjäoikeus langetti ravintolan työntekijälle ehdollista vankeutta ja asiakkaalle sakkoja.

Tapahtumat sattuivat 29.-30. toukokuuta 2012 baarissa Karhusuontiellä Tapaninvainiolla. Päätös tuli viime perjantaina.

Väkivallan uhriksi joutunut nainen kertoi, että baarin työntekijä oli antanut hänelle ja hänen seurassaan olleelle miehelle ilmaisen biljardipelin. Miestarjoilija oli kuitenkin tullut keskeyttämään pelin, koska muutkin olivat halunneet pelata.

35-vuotias tarjoilija  kiisti ilmaispelit. Hän kertoi seurueen käyttäytyneen muutenkin huonosti - juomia oli viety ulos.

Kertomuksissa ristiriitaa

Kertomukset menivät ristiin siitä miten tappelu alkoi. Sanaharkkaa oli kuitenkin ensin ollut.

Biljardinpelaajien mukaan tarjoilija oli lyönyt ensin nyrkillä ja sitten metalliputkella. Myös nainen oli saanut putkesta iskun reiteen.

Tarjoilijan mukaan biljardia pelannut mies oli iskenyt ensin. Tarjoilijaa oli hänen kertomansa mukaan myös potkittu ja heitetty biljardipalloilla. 35-vuotias kertoi joutuneensa puolustamaan itseään selkä seinää vasten käteen osuneella imurinputkella.

Biljardia pelannut mies kiisti lyöneensä ollenkaan. Korkeintaan hän saattoi nopeassa tilanteessa "läppäistä puolustautuakseen".

Todistajat kertoivat tappelusta

Oikeudessa kuultiin myös kahta todistajaa. Asiakas kertoi riidan edenneen molemminpuoliseksi nyrkillä lyömiseksi, mutta hän ei nähnyt mistä tappelu alkoi. Tuolikin oli heitetty ja biljardipalloja lentänyt. Todistaja kertoi, että tarjoilija oli hakenut rautaputken ja lyönyt sillä miestä päähän. Kun nainen oli tullut väliin, tämä oli saanut rautaputkesta.

Toinen todistaja kuvasi baarin ilmapiiriä uhkaavaksi. Biljardia pelanneen pariskunnan ja tarjoilijan välillä oli kärhämää ja nimittelyä. Hänellä ei ollut tarkempia havaintoja tilanteesta, koska mies oli mennyt ulos soittamaan poliisit.

"Metalliputken iskut vaarallisia" 

Oikeus päätteli naisen ja todistajan kertomusten perusteella, että tarjoilija oli lyönyt metalliputkella biljardimiestä ja - naista. Myös biljardimies syyllistyi pahoinpitelyyn lyödessään tarjoilijaa. Kummankaan osalta kyse ei ollut hätävarjelusta, vaikka siihen oli vedottu.

Oikeus katsoi, että kyse oli tappeluksi yltyneestä sanaharkasta ja keskinäisestä välienselvittelystä.

Metalliputken iskut ovat vaarallisia ja moitittavia, eikä sakko sovita tekoa, oikeus lausui ja langetti tarjoilijalle lyhyen ehdollisen vankeuden, 30 päivää.

Biljardia pelannut mies sai 60 päiväsakkoa eli hän joutuu maksamaan 360 euroa. Mies tuomittiin baarin tapahtumien lisäksi Helsingin rautatieasemalla huhtikuussa 2013 tapahtuneesta pahoinpitelystä, jossa hän löi toista miestä nyrkillä kasvoihin.

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot