Mainos
Mainos

Blackwater-sotilaat syytteeseen irakilaisten ampumisesta

Viisi yksityisen turvallisuusyhtiön Blackwaterin sotilasta joutuu syytteeseen irakilaissiviilien tappamisesta Bagdadissa. Sanomalehti Washington Postin mukaan syytteiden yksityiskohtia tai syytettyjen nimiä ei ole paljastettu.

Lehden lähteet kertoivat, että viisikon odotetaan ilmoittautuvan viranomaisille maanantaina.

Oikeusjutussa käsitellään 16. syyskuuta 2007 sattunutta ampumavälikohtausta bagdadilaisella torilla. Ainakin 17 siviiliä kuoli, kun Blackwaterin sotilaat ampuivat väkijoukkoon.

Yhtiön mukaan sotilaiden suojaama autosaattue joutui hyökkäyksen kohteeksi ja he vain vastasivat tuleen. Niin Irakin hallituksen, Yhdysvaltain armeijan kuin liittovaltion poliisin FBI:nkin selvitykset ovat osoittaneet, että ainoastaan Blackwaterin sotilaat käyttivät tuliaseita tapahtumapaikalla.

Tapaus tulehdutti pahoin Irakin ja Yhdysvaltain välejä ja nostatti kiivaan keskustelun yksityisten turvayhtiöiden toiminnasta Irakissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme