Mainos
Mainos

Bulvaaniksi syytetty nainen järkyttyi Aarnio-oikeudessa

- Koin, että minua kohdellaan rikollisena, bulvaaniksi epäilty nainen muisteli itkien poliisikuulusteluja marraskuussa 2013.

Naisen aviomies oli otettu edellisenä päivänä kiinni ja heille oli tehty kotietsintä. Hän kertoi oikeussalissa olleensa hyvin järkyttynyt.

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu Trevoc-vyyhdin käsittely kahdettatoista päivää. Huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio on syytteessä mm. törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Syytettyjä on useita muitakin.

Tiistaina salissa kuultiin rekisterimerkintärikoksesta syytteessä olevaa 44-vuotiasta naista. Nainen on Trevocin toimitusjohtajana toimineen Pasi Pataman vaimo. Hänen syytteensä liittyy siihen, että nainen oli 2008-2009 Trevocin hallituksessa.

Syyttäjä Mikko Männikön mukaan nainen merkittiin hallitukseen vain tuolloin keskusrikospoliisissa työskennelleen miehensä bulvaaniksi. Patama ei voinut olla hallituksessa, koska sen katsottiin muodostavan esteellisyyden. 

Trevoc-kokonaisuudessa tämä rekisterimerkintärikosepäily on vain pieni sivuhaara. Tiistaina salissa kuullaan myös toista samanlaisessa roolissa ollutta henkilöä. Tämä on syytteessä olevan suojelupoliisin miehen poika.

Nainen kiistää

Sairaanhoitoalalla työskentelevä nainen kiistää syytteen. Hän sanoi olleensa mukana toki miehensä ehdotuksesta, mutta hoitaneensa hallitustehtäviä. Paljoa niitä ei ollut, mutta hän kertoi olleensa mukana kehittämässä paikannussovelluksia sairaanhoitoalalle.

Nainen kertoi, ettei hän ollut koskaan tavannut Jari Aarniota.

Hetken aikaa naisen oli vaikea puhua asioista. Hän muisteli aikaa marraskuussa 2013. Hänen miehensä oli otettu kiinni ja poliisit tehneet kotietsinnän edellisenä päivänä.

- Se oli kauhea juttu. Mut jätettiin yksin lasten kanssa. En tiennyt yhtään mitään ja lehdissä oli hirveitä juttuja.

Nainen joutui pitämään lyhyitä taukoja kootakseen itsensä.

Hän kertoi halunneensa poliisikuulusteluista vain pois. - Koin, että minua kohdellaan rikollisena ja vastahakoisena kuulusteltavana. Mä en ymmärtänyt niitä kysymyksiä.

"Aivot löivät loukkua"

Salissa syyttäjä Männikkö ihmetteli miksi hän kertoi tapahtumista ja roolistaan hallituksessa nyt ja kuulustelussa eri tavalla. Kuulustelujen perusteella vaikutti, että nainen ei hallitustoiminnasta juurikaan tiennyt.

- Sanoin siellä kuulusteluissa monta kertaa, että en muista ja aivoni lyövät loukkua.

- Olisin muuten selvinnyt, mutta edellisen illan tapahtumat järkyttivät.

Hän sai lääkäristä 2,5 kuukautta sairauslomaa. - Olin viikon kotona. En uskaltanut edes postia hakea.

- Hyvässä uskossa olen ollut ja luottanut poliiseihin. Luulin, että teimme hyvää ja olemme kunnon kansalaisia.

- En luota enää kehenkään.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme