Mainos
Mainos

IL: Bussinkuljettaja kertoo Rautavaaran tapahtumista – ”Ei helvetissä! Se ajaa alle!”

Noin kuukausi sitten perheenäiti ajoi Rautavaaralla päin bussia. Kolarissa kuoli äidin lisäksi kolme henkilöauton kyydissä ollutta lasta.

Äidin uskotaan törmänneen tahallaan linja-autoon, jossa kahden hänen lapsensa isä oli matkustajana. Linja-auton 59-vuotias kuljettaja kertoo tänään ilmestyneen Iltalehden haastattelussa, ettei tapahtunut ole ainakaan vielä tullut uniin.

– Olen odotellut, milloin painajaiset alkavat, mutta ainakaan toistaiseksi en ole sellaisia nähnyt.

Kuljettaja arvelee tähän vaikuttavan sen, ettei hän voi syyttää itseään turmasta, joka tapahtui matkalla Nurmeksesta Kuopioon.

Kiivasta riitelyä linja-autossa

Bussin kyydissä olleen 14 matkustajan matka oli keskeytynyt naisen noustua sen kyytiin.

– Nainen huusi ovelta matkustajana ollutta miestään nimeltä ja pyysi tätä poistumaan kyydistä. Että hän ei jaksa yksin hoitaa lapsia, kuljettaja kertoo Iltalehdelle.

Lopulta mies oli kehottanut naista häipymään. Bussi jatkoi matkaa hiljaisuuden vallitessa.

Vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin kuljettaja tunnisti vastaan tulleen henkilöauton, joka vain hetkeä ennen kohtaamista siirtyi täysin yllättäen vastaantulevien kaistalle. Kuljettaja kertoo Iltalehdessä huudahtaneensa, että: Ei helvetissä! Se ajaa alle!

Kolarin jälkeen naisen kanssa aiemmin riidellyt mies piteli kuljettajan mukaan päätään ja huusi apua.

Kuljettaja aikoo palata rattiin

Kuljettajalta murtui kolarissa kolme kylkiluuta, lisäksi hän sai ruhjevammoja jalkoihinsa. Kipujen vuoksi kuljettaja ei voi vielä nukkua kunnolla, mutta rattikammosta hän ei kärsi.

– Pakko se on tulevaisuudessa mennä bussin rattiin. Ei tuollaista pidä jäädä pitkäksi aikaa miettimään, sillä sellainen tilanne voi tulla kenelle tahansa. Ei minun ajotaitoni ole mihinkään hävinnyt, kuljettaja toteaa Iltalehden haastattelussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme