Mainos
Mainos

Cannonball-jengi yritti kiristää ex-jäseneltä rahaa väkivallalla – syynä uhrin puheet alv-petosjutun esitutkinnassa

Poliisi on siirtänyt syyttäjälle yhdeksän Cannonball-liivijengin jäsenen epäillyn törkeän kiristysjutun, kertoo tutkinnanjohtaja Petri Rainiala Helsingin poliisista. Poliisi katsoo, että Cannonball pyrki kiristämään entistä jäsentään yhtenäisenä jenginä.

Rainialan mukaan erimielisyydet saivat alkunsa niin sanotun alv-petosjutun esitutkinnasta. Jutussa muun muassa Cannonball-pomo Janne Tranbergia ja useita muita epäillään muun muassa törkeistä veropetoksista. Juttu on parhaillaan syyteharkinnassa.

Rainialan mukaan väkivallan ja kiristysyrityksen syynä ovat olleet uhrin puheet alv-esitutkintakertomuksessa. 

– Oli vähän erimielisyyksiä siitä, miten esitutkinnassa olisi pitänyt käyttäytyä.

Neljää jäsenistä epäillään joko törkeästä pahoinpitelystä tai sellaiseen yllyttämisestä sekä törkeästä kiristyksen yrityksestä. Viittä jäsentä puolestaan epäillään pelkästä törkeän kiristyksen yrityksestä.

– Jutussa on toimittu yhdessä moottoripyöräkerhona yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Rainiala sanoo.

Poliisi teki maaliskuussa mittavia ratsioita jengiläisten koteihin ja kerhotiloille muun muassa Uudellamaalla ja Hämeessä.

Juttu siirtyy syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot