Mainos
Mainos

Cannonballista erotettu poliisikuulusteluissa: "Bad Standing -asemassa olevaa voi vetää tavatessa turpaan"

– Bad Standing -asema on sellainen, että kukaan kerholainen ei saa olla tekemisissä tämän henkilön kanssa ja turpaan voi vetää, jos törmää tallaiseen. Tämän takia tällaisia asemia ei hupina jaeta. Tässä asemassa olevalla henkilöllä on vaikeaa olla, koska häneen saa kohdistaa väkivaltaa.

Näin kuvaili kahdeksan Cannonball-vuoden jälkeen kerhosta erotettu ja väkivaltarikosten uhriksi joutunut 45-vuotias mies omaa tilannettaan poliisin esitutkinnassa.

Mies oli toiminut Cannonball-kerhon Lohjan-osaston (chapterin) roadcaptainina kolmen vuoden ajan ennen joutumistaan Bad Standing -asemaan.

– Bad Standing -asemaan joutuu, jos rikkoo räikeästi kerhon sääntöjä, mies kertoi kuulusteluissa.

Nimesi toisen jäsenen poliisille

Poliisin esitutkintamateriaalista käyvät ilmi tarkemmin tapahtumien taustat.

Helsingin poliisi oli aloittanut helmikuussa 2016 laajan talousrikostutkinnan, joka kohdistui useisiin Cannonball-jengiläisiin.

Verorikosjutussa tutkintavankeudessa ollut 45-vuotias oli esitutkinnassa kertonut oman osuutensa epäiltyihin rikostapahtumiin. Mies oli nimennyt Lohjan-chapterin vetäjänä toimineen asekersantin henkilöksi, joka oli ottanut häneltä vastaan rikoksella hankittua rahaa.

Miehen kuulustelukertomus tuli talousrikosjutun pöytäkirjojen valmistuttua asekersantin tietoon ja johti sittemmin 45-vuotiaan erottamiseen ja ”Bad Standing” –asemaan. Mies joutui tammikuussa epäillyn törkeän pahoinpitelyn, törkeän vapaudenriiston ja törkeän kiristyksen yrityksen uhriksi.

Kolme bad standing -asemassa erotettua

Miehen mukaan ”in bad standing” -asemassa Cannonballista erotettuja henkilöitä on ollut kahdeksan vuoden aikana hänen lisäkseen vain kaksi muuta: toinen heistä on Elämäni gangsterina -kirjan päähenkilö Marko Lönnqvist.

– Tällä kaksikolla taisi mennä sukset ristiin ihan kunnolla kerhon kanssa, koska heidät yritettiin tappaa ampumalla. Myös heille annettiin 15 000 euron sanktio. 15 000 euron eroraha on enemmän tällainen nimellinen sanktio, pelote, 45-vuotias kertoi kuulusteluissa.

Asianomistaja toi esitutkinnassa esille myös, että ”in bad standing” –ilmoitus lähetetään Cannonball-kerhon osaston jäsenille WhatsApp-viestillä.

Viesti lähetetään osastojen tiedostusvastaavalle, joka lähettää viestin edelleen oman osastonsa jäsenille.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme