Mainos
Mainos

KRP: Pankkeja yritettiin kiristää verkkohyökkäyksillä

MTV Uutisten tietojen mukaan myös Danske Bank on tehnyt palvelunestohyökkäyksiä koskevan tutkintapyynnön keskusrikospoliisille.

Pankki on tehnyt tutkintapyynnön myös kiristyksen yrityksestä. Danske Bankin tutkintapyyntö on jätetty KRP:lle eilen.

Danske Bank ilmoitti puolitoista viikkoa sitten häiriöistään sen verkkopankissa. Pankki ilmoitti tuolloin, että ongelmat johtuvat heidän omassa järjestelmässään olevasta viasta. 

Suomalaispankkeihin kohdistui palvelunestohyökkäyksiä uudenvuodenaatosta lähtien. Ensiksi ne kaatoivat Osuuspankin verkkopalvelun. Hyökkäysten kohteeksi joutui myös Nordea.

Nyt siis epäillään, että hyökkäyksiä kohdistui kaikkiaan kolmeen pankkiryhmittymään.

KRP tutkii epäiltyjä rikoksia törkeänä tie­to­liikenteen tai törkeänä tietojär­jes­tel­män häi­rin­tä­nä, törkeänä ki­ris­tyk­sen yri­tyk­se­nä ja kiristyksen yrityksenä. Enim­mäis­ran­gais­tus törkeistä tekomuodoista on neljä vuotta van­keut­ta.

Eri pankeilta on yritetty kiristää erilaisia summia. Suurin bitcoineissa (virtuaalinen raha) vaadittu summa kohdistuu Osuuspankkiin ja vastaa noin 26 000 euroa.

Danske Bankin mukaan mahdolliset palvelunestohyökkäykset ovat tapahtuneet vuodenvaihteessa.

– Vuodenvaihteen aikaan oli viitteitä palvelunestohyökkäyksistä, mutta 5.1. ja 6.1. viat johtuivat sisäisessä järjestelmässä olleista häiriöistä, sanoo Danske Bankin viestintäpäällikkö Teppo Havo.

Juttuun lisätty Danske Bankin kommentit klo 15.30.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme