Mainos
Mainos

Directalle rikossyytteet

Nettiluetteloyritys Directaa vastaan on nostettu syytteet. Yhtiötä syytetään törkeästä petoksesta ja markkinointirikoksesta. Syytettynä on neljä Directan nykyistä ja yksi entinen työntekijä.

Juttu käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa.

Kihlakunnansyyttäjä Jaakko Tapala vahvistaa MTV3:lle, että syytteet on nostettu.

Directasta on tehty noin 1400 tutkintapyyntöä. Yrittäjät kokevat erehtyneensä Directan myyntipuheessa antamien tietojen perusteella palvelun sisällöstä ja erityisesti laskutettavien hakuosumien muodostumisesta.

Maaliskuussa yhtiö toimitti syyttäjälle vastauksensa yli 1403 tutkintapyyntöön. Yhtiön loppulausunto oli 50 000 sivun mittainen.

Oikeudenkäynti voi kestää yli vuoden

Directan mukaan oikeudenkäynnistä on tulossa historiallisen pitkä. Jos oikeuden puheenjohtaja myöntyy vastaajien vaatimuksiin asianomistajien kuulemisesta, pelkästään näihin on varattava aikaa yhdeksästä kuukaudesta vuoteen.

- Vastaajien oikeusturva edellyttää sitä, että jokaista asianomistajaa tullaan kuulemaan henkilökohtaisesti erikseen. Heidän kertomuksensa poikkeavat niin paljon tosiasioista, toteaa Directan asianajaja Kai Kotiranta.

- Oikeudenkäynti tulee varmasti olemaan pitkä ja siinä tullaan käymään oikeudellisesti mielenkiintoista rajanvetoa siitä, onko kyse ollut yrityksen ja sen asiakkaiden välisestä sopimusriidasta vai jostain sellaisesta, jota pitäisi arvioida rikosoikeudellisesti.

Katso Päivi Taljan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme