Mainos
Mainos

Directan tutkintapyyntö ei johda esitutkintaan

Nettiluetteloyhtiö Directa Oy:n ja sen toimitusjohtajan tekemä tutkintapyyntö ei johda esitutkintaan. Pyyntö koski Directa Oy:n toiminnassa epäiltyjen rikosten esitutkinnassa tehtyjä toimenpiteitä.

Tutkintapyynnössä pyydettiin ensinnäkin tutkimaan, onko Helsingin poliisilaitoksen Talous- ja omaisuusrikosyksikön tekemässä Directa Oy:n toimintaa koskevassa esitutkinnassa käytetty puolueelliseksi tiedettyä asiantuntijaa ja rikottu esitutkinta-aineistoa koskevia salassapitosäännöksiä. Toisaalta tutkintapyyntö koski viiden poliisilaitoksen poliisimiesten toimia heidän vastatessa Directa Oy:tä koskevaan tiedusteluun.

Tutkinnanjohtaja Kirso Soukolan mukaan selvitysten perusteella esitutkinnan aloittamiselle ei ole perusteita.

Directa on hakemisto- ja yhteystietopalveluja tarjoava yritys. Useat yrittäjät ovat tehneet nettiluetteloyhtiön toiminnasta tutkintapyynnön poliisille.

Oikeus käsittelee Directaan kohdistetut syytteet mm. törkeästä petoksesta vielä tulevan talven aikana.

(MTV3)

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot