Mainos
Mainos

E-resepteistä yllättävä ongelma - apteekit pelkäävät turvallisuuden puolesta

Perinteisten paperireseptien poistuminen Suomesta aiheuttaa vaaratilanteita apteekeissa. Näin arvioi Suomen Farmasialiitto.

Liiton mukaan lääkkeiden väärinkäyttäjät ovat joutuneet turvautumaan uusiin keinoihin, koska sähköisten reseptien väärentäminen on hankalaa.

– Viimeisin ilmiö on väärinkäyttäjät, jotka ovat pummanneet asiakkailta vahvoja kipulääkkeitä apteekin ulkopuolella, liiton puheenjohtaja Kirsi Kvanström kertoo tiedotteessa.

Lisäksi eläinlääkereseptien väärennys on lisääntynyt, sillä eläinlääkkeitä saa edelleen paperiresepteillä.

Liitto pelkää, että apteekkimurrot ympäri Suomen sekä väärinkäyttäjien aggressiivinen käytös lisääntyvät lääkkeiden saannin vaikeutumisen myötä.

– Lääkkeet täytyy hankkia nyt muuten, joten muutos saattaa johtaa lisääntyneisiin välikohtauksiin, Kvanström kiteyttää.

Liiton mukaan ongelmaan on tartuttu joissain apteekeissa vartijan palkkaamisella. Kaikkialla tilanteeseen ei kuitenkaan ole vielä herätty.

Vaikka e-reseptin käyttöönotolla on todettu olevan paljon positiivisia vaikutuksia, olisi asian kääntöpuolikin Kvanströmin mukaan hyvä muistaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme