Mainos
Mainos

E-S: Joutsenon henkirikoksesta epäiltyä epäillään myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Joutsenon henkirikoksesta epäiltyä 19-vuotiasta miestä syytetään myös vuonna 2013 tapahtuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kertoo Etelä-Saimaa.

Kihlakunnansyyttäjä Kimmo Pietilän mukaan tapaukset eivät liity toisiinsa. Pietilän mukaan epäily seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuli poliisin tietoon henkirikostutkinnan aikana. 19-vuotiasta joutsenolaismiestä syytetään 30. lokakuuta Joutsenossa tapahtuneesta henkirikoksesta, jonka uhrina oli 16-vuotias tyttö.

— Tapauksen selviäminen on edellyttänyt, että asianomistaja on tehnyt siitä ilmoituksen. Henkirikos on omalta osaltaan voinut vaikuttaa siihen, että ilmoitus on tehty, Pietilä kommentoi Etelä-Saimaalle.

Vaikka kyseessä on kaksi erillistä tapausta, niistä tullaan Pietilän arvion mukaan antamaan yhteinen tuomio. Molempia tapauksia käsitellään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa ensi viikolla. Tapauksia käsitellään eri päivinä, sillä niissä on eri asianomistajat.

Pietilä epäilee, että syytettä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä käsitellään suljetuin ovin.

— Silloin kun asia käsitellään suljetuin ovin ja se julistetaan salaisiksi, ainoastaan asianosaisilla on oikeus saada tietoonsa asian yksityiskohtia. Kun kyseessä on kaksi erillistä juttua, niitä tietoja ei voida käsitellä samassa käsittelyssä.

Syyttäjä vaatii joutsenolaismiehelle rangaistusta murhasta, törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme