Mainos
Mainos

Eduskunnassa mittava kavallus - urheilukerholta katosi kymmeniä tuhansia

Eduskunnan urheilukerho on päättänyt tehdä poliisille tutkintapyynnön kerhon varojen väärinkäytöstä. Kerhon tililtä on hävinnyt rahaa useiden vuosien ajan. Epäiltynä on kerhon taloudenhoitajana oman toimensa ohella toiminut eduskunnan virkamies, joka on myöntänyt tekonsa.

Väärinkäytös tuli ilmi eilen. Urheilukerhon johtokunta käsitteli asiaa ja päätti tehdä tutkintapyynnön. Kerhon taloudenhoitajana toiminut virkamies on pyytänyt eroa virastaan välittömästi.

Urheilukerhon tililtä arvioidaan hävinneen rahaa yhteensä useita kymmeniä tuhansia euroja. Kerholle on viimeisten vuosien ajan esitetty tekaistuja tilinpäätöksiä, jotka ovat suuruusluokaltaan olleet aikaisempien vuosien kaltaisia.

- Tilanne on päässyt syntymään osittain senkin vuoksi, että eduskunnan virkamiehiin ja heidän työhönsä on totuttu luottamaan. Urheilukerho pitää 21. päivä lokakuuta ylimääräisen kokouksen, jossa johtokunnan luottamus punnitaan, EUK:n puheenjohtaja Matti Saarinen sanoo.

Kerhon vuosibudjetti on noin 60 000 euroa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme