Mainos
Mainos

Ehdollisia tuomioita Ison Omenan räjähdysjutussa

Espoon käräjäoikeus on antanut ehdollisia vankeustuomioita niin sanotussa Ison Omenan räjähdejutussa. Kauppakeskuksen viereisellä rakennustyömaalla tapahtuneessa räjähdyksessä loukkaantui useita ihmisiä vuoden 2012 heinäkuussa. Kolme loukkaantui vakavasti.

Räjäytystyön johtajalle langetettiin yhden vuoden ehdollinen rangaistus ja panostajalle viiden kuukauden ehdollinen rangaistus. Johtajan tuomiossa on mukana rangaistus myös Vantaan Kehäradan rakennustöissä sattuneista räjähdysonnettomuuksista.

Oikeuden mukaan Ison omenan räjäytystyön johtaja ei olisi saanut hyväksyä räjäytystä olematta itse paikalla ja laatimatta kirjallista räjäytyssuunnitelmaa. Vasta kaksi päivää työssä ollut panostaja ei puolestaan olisi saanut suorittaa räjähdystä ilman kirjallista suunnitelmaa.

Kaksikko tuomittiin muun muassa törkeästä yleisvaaran aiheuttamisesta sekä kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta. Tuomitut ovat kiistäneet valtaosan syytteistä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot