Mainos
Mainos

Ehdotonta vankeutta kehitysvammaisen hyväksikäytöstä

Hyväksikäyttökertoja oli useita kymmeniä. Käräjäoikeuden mukaan pojalle ei aiheutunut hyväksikäytöstä vakavampia seurauksia.

Kuopion käräjäoikeus on tuominnut vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen 68-vuotiaan koillissavolaisen miehen, joka käytti seksuaalisesti hyväkseen kehitysvammaista poikaa.

17-vuotias nuorukainen on 5-7-vuotiaan lapsen kehitystasolla. Hän vieraili miehen luona tiheästi vuoden ajan. Mies tarjosi hänelle alkoholia. Hyväksikäyttökertoja oli useita kymmeniä.

Mies velvoitettiin korvaamaan pojalle kärsimyksestä 4000 euroa. Käräjäoikeuden mukaan pojalle ei aiheutunut hyväksikäytöstä vakavampia seurauksia.

Poliisi löysi mieheltä valokuvia ja videonauhoja, joissa esiintyi alle 18-vuotiaita alastomia poikia seksuaalisessa kanssakäymisessä. Tältä osin mies tuomittiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Juttu käsiteltiin suljetuin ovin ja sen asiakirjat määrättiin salaisiksi, mutta oikeus antoi päätöksestä tiedotteen.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme