Mainos
Mainos

Ei ensimmäistä kertaa pappia kyydissä – kirkkomurtautuja aiemminkin samoissa puuhissa

Joensuun Niinivaaralla sijaitseva Pielisensuun kirkko on joutunut murron kohteeksi nyt jo kolmatta kertaa.

Tiedätkö jotain?

Poliisi kaipaa havaintoja torstai-perjantai välisenä yönä Joensuun Pielisensuun kirkon murtoon liittyen.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan poliisille sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi, vihjepuhelimeen p. 0295 415 232 tai poliisipäivystykseen p. 0295 415 320 kello 08-16.15 välisenä aikana.

– Kirkkoon on murtauduttu kaksi kertaa aiemmin viime lokakuussa. Ensimmäisellä kerralla työntekijöiden kahvikassasta vietiin vähän kolikoita, toisella kerralla kirkosta ei viety mitään. Nyt myös vaikuttaa siltä, ettei kirkosta ole viety mitään. Jotkut ovat pienestäkin rahasta kiinnostuneita, kertoo rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Jari Liimatta Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Liimatan mukaan kirkkoon on joka kerta murtauduttu sisälle samasta paikasta, rakennuksen takaosassa sijaitsevasta ikkunasta. Murrosta ei aiheutunut suurempia vahinkoja kirkolle, lähinnä muutama kukkaruukku oli kaatunut pihalla.

Edellisen murron jälkeen kirkkon asennettiin liiketunnistimet, jotka hälyttivät viime yönä vartiointiliikkeen paikalle muutamassa minuutissa. Tekijä oli kuitenkin ehtinyt lähteä karkuteille.

Poliisi epäilee, että kaikissa kolmessa tapauksessa on kyse samasta tekijästä.

– Nämä tapaukset ovat lähes identtisiä ja on syytä epäillä, että kyseessä olisi sama henkilö, Liimatta kertoo.

Poliisi kaipaakin vihjeitä kirkkomurtoihin liittyen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot