Mainos
Mainos

Eläinlääkäri löysi huonokuntoisia koiranpentuja kylmästä ja ulosteen peittämästä tilasta – poliisi epäilee laitonta pentubisnestä

Helsingin poliisi epäilee neljää ihmistä laittomaan pentubisnekseen liittyvästä eläinsuojelurikoksesta, salakuljetuksesta ja petoksesta.

Poliisi oli viime viikolla turvaamassa valvontaeläinlääkäreiden tarkastuskäyntiä Östersundomissa sijaitsevassa omakotitalossa, kun talon kellarista löytyi huonovointisia koiranpentuja kahdesta pienestä aitauksesta.

Koirien säilytystila oli poliisin mukaan lähes lämmittämätön ja eläinten ulosteiden tahrima. Eläinlääkärit joutuivat lopettamaan osan sairaista pennuista, joiden epäillään olleen peräisin ulkomaisesta pentutehtaasta.

– Eläinlääkärit ja poliisi ottivat kaikki koiranpennut mukaansa, ja osa sairaista pennuista piti lopettaa, rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoo poliisin tiedotteessa.

Rikoksista epäillään talossa asuvaa pariskuntaa ja heidän kahta tuttavaansa.

–  Sama pariskunta on aiemminkin ollut epäiltyinä vastaavista petosrikoksista. Useat ostajat ovat ilmoittaneet poliisille vakavasti sairaista ja kuolleista koiranpennuista.

Milloin hälytyskellojen pitäisi soida?

Poliisi selvittää nyt laittoman pentubisneksen laajuutta. Sen mukaan suomea virolaisittain murtaen puhuneet ihmiset ovat kaupitelleet pentuja Östersundomin ja Viikin alueilla. Tähän mennessä tapauksia on tullut poliisin tietoon parikymmentä kuluvan vuoden aikana.

–  Pyydämme kaikkia, jotka epäilevät ostaneensa pennun rikoksista epäillyiltä, ottamaan yhteyttä poliisiin. Ostajia ei epäillä mistään rikoksesta, vaan heidän apuaan tarvitaan rikollisen toiminnan laajuuden selvittämiseksi, Kortelainen painottaa.

Kortelainen kehottaa koiran hankkimista suunnittelevia selvittämään tarkasti pennun ja kasvattajan taustat.

– Hälytyskellojen pitäisi soida, jos myyjä on valmis antamaan pennun heti ostajien mukaan kuin valintamyymälästä. Kunnolliset kasvattajat haluavat yleensä tutustua huolellisesti koiranpennun tulevaan perheeseen, Kortelainen neuvoo.

Ostajat voivat ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme