Mainos
Mainos

Elinkautista vaimonsa murhasta istunut pääsee vapaaksi

Elinkautista tuomiota vaimonsa murhasta istuva Petri Ilari Väkiparta pääsee ehdonalaiseen vapauteen.

Asiasta päätti yksimielisesti Helsingin hovioikeus, mutta se ei perustele päätöstään tuomion julkisessa osuudessa.

Hänet tuomittiin korkeimmassa oikeudessa elinkautiseen vankeuteen murhasta. Mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen 19. toukokuuta 2014.

Väkiparta ampui vaimoaan yli kymmenen kertaa toukokuussa 2001 Raisiossa. Mies oli hankkinut itselleen 22-kaliiperisen pistoolin, kaksi lipasta ja sata panosta. Mies kutsui asuntoonsa vaimonsa, josta oli muuttanut erilleen pari päivää aiemmin tekoa. Heille tuli riitaa. Kun nainen yritti lähteä pois asunnosta, mies ampui häntä kohti ainakin kahdeksan laukausta. Luodit osuivat naista keski- ja ylävartaloon.

Nainen pääsi ulos ja kaatui maahan. Mies palasi asuntoon ja vaihtoi lippaan pistooliin. Hän ampui lähietäisyydeltä naista yläselkään. Ilmeisesti naiseen osui neljä laukausta ja hän kuoli sisäiseen verenhukkaan.

Mies oli selittänyt oikeudelle hankkineensa aseen vain henkiseksi tuekseen ja turvakseen. Ampumisen hän on selittänyt tunnekuohulla. Korkein oikeus ei tätä uskonut, vaan sen mielestä miehen toiminta oli suunnitelmallista ja määrätietoista.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme