Mainos
Mainos

Elinkautisvanki lupasi elää päihteettä - hovi vapautti

Helsingin hovioikeus päätti vapauttaa murhasta tuomitun 50-vuotiaan miehen elinkautisesta vankeudesta. Vapauttamista puolsi se, että mies oli istunut tuomiotaan 14,5 vuotta ja lupasi elää päihteettä

Rikosseuraamusvirasto ei hakemusta puoltanut.

Vastustuksen syy jää hovioikeuden päätöksen salassapidon takia epäselväksi, mutta tiedossa on miehen karkumatka Vanhan Vaasan sairaalasta kesällä 2011.

Hän jäi kiinni noin viikon jälkeen.

Salainen rikos

Miehen rikos käsiteltiin aikanaan 2000-luvun alussa salaisena Turunseudun käräjäoikeudessa ja Turun hovioikeudessa.

Hovioikeuden julkisesta selosteesta selviää, että 50-vuotias istui elinkautista, koska oli surmannut entuudestaan tuntemansa miehen lyömällä tätä nyrkillä päähän ja viiltämällä veitsellä rintakehän ja kaulan alueelle. 

– Hakija on ollut vapautensa menettäneenä yli 14,5 vuotta, hovioikeus totesi.

– Vankilassaoloajan pituus puolsi hänen vapauttamistaan. Vapauttamisharkinnassa myönteinen seikka oli myös hakijan ilmoitus aikomuksestaan elää ilman päihteitä, hovioikeus lausui.

– Vapauttamista vastaan puhuivat muun muassa hakijan vankila-aikaiset rikkeet. Niille ei kuitenkaan ajan kulumisen vuoksi voitu antaa ratkaisevaa painoarvoa vapauttamisharkinnassa, oikeus perusteli julkisessa selosteessa.

Mies vapautuu ehdonalaiseen vapauteen helmikuussa 2016.

Hovioikeuden päätös on salainen vuoteen 2073 asti.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme