Mainos
Mainos

Elomaa: Järjestäytynyt rikollisuus lisää paloittelusurmien määrää

Paloittelusurmien määrä on lisääntynyt kahden viime vuoden aikana. Kun aiemmin syyllistyttiin 0-1 paloittelusurmaan vuodessa, pelkästään kahden viime vuoden aikana niitä on tehty yhteensä yli 10.

Helsingin väkivaltarikosyksikön johtaja Ritva Elomaa selittää paloittelusurmien määrän lisääntymistä järjestäytyneen rikollisuuden lisääntymisellä Suomessa.

– Järjestäytynyt rikollisuus yleistyy Suomessa ja siinä raa'at teot ovat yleisempiä, kun ruumis pyritään hävittämään. Paloittelusurmien tekeminen kuuluu enemmän sellaiseen maailmaan, Elomaa kertoo.

Hän huomauttaa kuitenkin, että kaikkinensa henkirikokset ovat viime vuosina kuitenkin hieman vähentyneet.

– Aiemmin Helsingissä tutkittiin 15 henkirikosta vuodessa, nyt määrä on noin 10 vuosittain. Ne ovat olleet laskusuuntaan päin koko Suomessa. Siksi en vetäisi paloittelusurmien lisääntymisestä vielä kovin suuria johtopäätöksiä, Elomaa sanoo.

Kokonaisuutena henkirikosten määrän vähenemisen hän uskoo johtuvan tukitoimista.

– Henkirikoksiin liittyy usein päihteet. Kun Suomessa on tukitoimet kautta linjan hyvät, niin pitkässä juoksussa määrä on saatu laskemaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme