Mainos
Mainos

Ensikertalaisvanki joutui vankilassa pahoinpidellyksi virheellisen sijoituksen takia – sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta

Helsingin vankilan työntekijä tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta tämän sijoitettua ensikertalaisena vankeusrangaistustaan kärsineen vangin osastolle, jossa tämä joutui pahoinpidellyksi.

Työntekijä oli siirtänyt vangin osastolle, vaikka vangilta puuttui niin sanottu rangaistusajan suunnitelma. Lisäksi määräysten mukaan päätöksen sijoittamisesta tekee vankilan apulaisjohtaja, ei työntekijä. Syytetty kertoi sijoittamisen syyksi sen, että vankitietojärjestelmään oli merkitty virheellinen koodi jo tehdystä sijoittamispäätöksestä.

Todistajien mukaan pelkkä koodi ei kuitenkaan ole riittävä syy toimimiseen, vaan asiassa olisi pitänyt tutustua myös vangin sijoituspäätökseen, jota tapauksessa ei oltu tehty.

Ensikertalaista ei olisi sijoitettu osastolle

Tapauksen selvittäminen käynnistyi, kun vanki oli pahoinpidelty osastolla. Selvittelyssä oli herännyt kysymys, miksi vanki ylipäätään oli osastolla, kun vangin arviointi ja sijoittelu olivat vielä kesken.

Syytetty oli itse asian selvityksessä todennut, ettei kyseisen rikostaustan omaavaa ensikertalaista vankia olisi saanut sijoittaa osastolle, jolle tämä oli sijoitettu.

Syytetty tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta 60 päiväsakkoon.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme