Mainos
Mainos

Ensin katosi rynnäkkökivääri, nyt panoksia - näin Porin prikaati selittää asiaa

Porin prikaatista viikonloppuna kadonneita rynnäkkökiväärin panoksia ei ole vielä löydetty.

Kymmenen kovapanosta katosi perjantaina ampumaharjoitusten yhteydessä. 

– Etsinnät ovat käynnissä ja vaihtoehtoja on monta. Kyseessä saattaa olla kirjanpidollinen virhe, panokset ovat saattaneet jäädä varusmiehen taskuun tai tippua maastoon tai sitten ne on anastettu, sanoo Porin prikaatin apulaiskomentaja Petri Kosonen.

Kososen mukaan ketään yksittäistä varusmiestä ei epäillä asiassa, vaan kymmenen panoksen puuttuminen on huomattu laskennassa ampumaharjoituksen jälkeen.

Kosonen itse pitää todennäköisimpänä, että panokset ovat kadonneet, eikä niitä ole varastettu. 

– Kukaan ei tee yksittäisillä panoksilla mitään ja ne olisi huomattavasti helpompaa saada muualta, Kosonen perustelee.

Porin prikaatista katosi joulukuussa myös rynnäkkökivääri ja lokakuussa pimeännäkölaite sekä valovahvistin. Kososen mukaan panosten katoamista tutkitaan kuitenkin omana erillisenä tapauksenaan.

– Kyseessä ei ole sama yksikkö ja ne varusmiehet ovat jo kotiuneet, jotka olivat paikalla rynnäkkökiväärin kadotessa. On täysin sattumaa, että tapaukset ovat kasautuneet tällä tavalla.

Kosonen muistuttaa, että Porin prikaatissa palvelee 4 000 varusmiestä ja hävikkiä tulee sellaisella väkimäärällä väistämättä.

Kososen mukaan valvonta Porin prikaatissa on toiminut hyvin, eikä sitä ole tapahtumien jälkeen syytä enää kiristää.

– Erityistä tehostettavaa ei ole, sillä juuri tiukan valvonnan takia nämä katoamiset on huomattu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme