Mainos
Mainos

Entinen iskelmätähti tuomittiin elinkautiseen vankeuteen – murhasi monisairaan hoidettavansa 66 veitseniskulla

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tänään entisenä iskelmätähtenä tunnetun 42-vuotiaan Markus Huitsin elinkautiseen vankeuteen murhasta. Huitsi passitettiin Mikkelin vankilaan rangaistustaan suorittamaan.

Lähihoitajana työskennellyt Huitsi oli uhrin henkilökohtainen avustaja.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan uhri oli monisairas mies, joka pystyi liikkumaan ulkona pyörätuolilla. Huitsi toimi miehen henkilökohtaisena avustajana joulukuun 2016 lopusta alkaen.

Henkirikos tapahtui uhrin asunnossa Lahdessa maaliskuun lopussa.

Huitsi murhasi uhrin pistämällä ja viiltämällä häntä 66 kertaa teräaseella. Kaksi pistovammaa ulottui rintaonteloon ja keuhkoihin.

Lisäksi mies löi uhria nyrkillä ainakin nenään ja otsaan niin, että nenän rusto murtui. 

Syyttäjän mukaan teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Raakuutta osoitti syytteen mukaan teräaseen iskujen suuri määrä ja tylppä väkivalta.

Uhri oli terveydentilastaan johtuen puolustuskyvytön. Huitsi on ollut vangittuna tekoillasta lähtien.

Valittiin Iskelmäprinssiksi

Markus Huitsi on entinen iskelmälaulaja, joka voitti vuonna 2001 iskelmän SM-kilpailuissa yleisönsuosikki-äänestyksen ja sai Iskelmäprinssin tittelin. Vuonna 2002 hänen kappaleensa nousi monilla radiokanavilla vuoden soitetuimmaksi iskelmäksi.

Huitsilla oli vuodesta 2003 saakka oma tanssiorkesteri, jonka kanssa hän esiintyi useamman vuoden. Huitsin esikoisalbumi julkaistiin vuonna 2005. Viime vuosina hän ei ole enää tehnyt musiikkia.

Ilta-Sanomien mukaan murhan uhri oli Huitsin innokas fani. Musiikki oli tuonut miehet yhteen ja Huitsista tuli nelikymppisen miehen henkilökohtainen avustaja. Huitsi myös muutti miehen luo asumaan pian ensitapaamisen jälkeen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme