Mainos
Mainos

Entinen maakunnansyyttäjä saa syytteen lahjuksen ottamisesta - tapaus liittyy ravintolailtaan

Ahvenanmaan ex-maakunnansyyttäjä Jens-Erik Budd saa syytteen lahjuksen ottamisesta. Samassa tapauksessa on nostettu syyte erästä naista vastaan lahjuksen antamisesta.

Syytteet on nostanut valtionsyyttäjä Christer Lundström valtakunnansyyttäjänvirastosta. Asia käsitellään Turun hovioikeudessa.

Buddia epäiltiin myös pakottamisesta seksuaaliseen tekoon - nyt epäillään, että kyse oli lahjuksen antamisesta epäillyn naisen tekemästä väärästä ilmiannosta.

Tapahtumat liittyvät viime kesänä vietettyyn ravintolailtaan Maarianhaminassa. Budd tapasi tuolloin naisen, joka oli sillä hetkellä vastaajana eräässä rikosasiassa, jossa Budd toimi syyttäjänä. Kaksikko keskusteli ravintolassa tunnin ajan ja poistui sieltä syyttäjän kotiin.

Valtionsyyttäjä katsoo, ettei näyttöä löytynyt siitä, että nainen olisi väkivallalla tai uhkauksella pakotettu siihen seksuaaliseen tekoon, joka oli tapahtunut Buddin asunnolla.

Molemmat syytetyt kiistävät rikokset.

Juttua täydennetty 8.12. 2015 kello 14.56. Juttuun lisätty ex-maakunnansyyttäjän nimi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot