Mainos
Mainos

Entisen vuokraemäntänsä leipäveitsellä murhannut pääsee vapaaksi

Yli 12 vuotta elinkautista murhasta istunut mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen. 

Mies murhasi entisen vuokraemäntänsä Pieksämäellä toukokuussa 2003. Surmatyö tapahtui naisen omakotitalossa, jonne mies kertoi menneensä ryöstötarkoituksessa. Mies käytti surmaamisessa muun muassa leipäveistä ja hiilikolaa.

Tekoaikaan mies oli 20-vuotias. Pieksämäen käräjäoikeus tuomitsi miehen vuonna 2004 murhasta ja törkeästä ryöstöstä elinkautiseen vankeuteen. Tuomio pysyi myös hovissa.

Nyt mies pääsee ehdonalaiseen vapauteen hovioikeuden päätöksellä. Vapauttamispäivä on 1.4.2016. Myös Rikosseuraamuslaitos puolsi vapauttamista.

Hovioikeuden mukaan vapauttamista puolsi muun muassa miehen vankila-aikainen käyttäytyminen, joka on ollut mallikelpoista. Rikosseuraamuslaitoksen lausunnossa todetaan, että hakija on suorittanut määrätietoisesti tuomiotaan kouluttautuen ja työtoimintaan osallistuen. Hän on vankilassa muun muassa kirjoittanut ylioppilaaksi ja kouluttautunut ammattiin. 

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot